Αλ. Τσίπρας: Στη βουλή η πρόταση δυσπιστίας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Αρχηγός του εγκληματικού δικτύου των υποκλοπών και εντολέας του παρακράτος ο Κ. Μητσοτάκης», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής. «Και σύντομα την οριστική και τη σωστή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός. Που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατίας. Την υπόθεση της ίδιας του της ζωής» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έξι στα έξι»

«Σήμερα θα μιλήσουμε στη βάση των αποδείξεων» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Όσοι λοιπόν αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσα όταν έβγαινα χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, τον κύριο Ράμμο, ήρθε η ώρα να τους λύσω την απορία. Ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσα στις 7/12 και εμπλούτισα κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά μου στις 28/12. Ο φάκελος λοιπόν περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κύριος Μητσοτάκης. Το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους. Περιέχει το σκοτάδι που έχουμε υποχρέωση, όλες οι δυνάμεις της δημοκρατίας, να διαλύσουμε. Στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η ανεξάρτητη αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων της ΕΥΠ, πέραν του κου Ανδρουλάκη και Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλογλου, ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διελευκάνει αν ετέθει πράγματι σε επισύνδεση, ο υπουργός εργασίας κος Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ κος Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κος Διακόπουλος ο πρωήν και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διιεύθυνσης εξοπλισμών κοι Λάγιος και Αλεξόπουλος. Και η απάντηση που επισήμως έλαβα, ήταν έξι στα έξι. Για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις επισυνδέσεις: «Για τον υπουργό του, τον στόχο της ΕΥΠ C5046, και κατά κόσμον Χατζηδάκη Κωστή Χατζηδάκη τα ευρήματα αφορούν διατάξεις που εκδόθηκαν από τον Νοέμβρη του 2020 εως τον Μάη του 2021. Δηλαδή τον κο Χατζηδάκη τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του κου Μητσοτάκη επι 8 συνεχόμενους μήνες. Με διατάξεις που αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε ανα δυο μήνες. Που σημαίνει ότι υπέγραψε τουλάχιστον τέσσερις διατάξεις παρακολούθησης του τότε υπουργού ενέργειας και σήεμρα εργασίας. Για τους δε στρατιωτικούς οι διατάξεις ξεκινούν από τον Ιούλιο του 2020 εως τον Μάιο του 2022. Με δυο λόγια η ΕΥΠ Μητσοτάκη άκουγε τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλείς της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, για δύο περίπου χρόνια. Που σημαίνει ότι η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις για τη παρακολούθηση αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων ακόμη και των δύο αρχηγών. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι: Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας ; Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθείται ο υπουργός Ενέργειας τότε; Ήταν οι αρχηγοί του στρατεύματος επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ύποπτοι για κατασκοπία;».

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε εάν η εισαγγελέας Βλάχου είναι μέρος του «ρυπαρού δικτύου» και αν ναι γιατί βρίσκεται ακόμα στη θέση της Τόνισε μάλιστα ότι παραμένει στη θέση της με «επιμονή Μητσοτάκη». Προφανώς γιατί είναι όντως μέρος του ρυπαρού δικτύου και την προστατεύει ο επικεφαλής του, ο ίδιος ο αρχηγός της χώρας, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ζόφος και παρακμή»

Από το βήμα της Ολομέλειας ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των κοριών της ΕΥΠ μίλησε για «ζόφο και παρακμή». Υπενθύμισε μάλιστα το επίμονο ερώτημα που είχε θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη εντός της Βουλής και με τον πρωθυπουργό τότε να λήγει την συνεδρίαση και να φεύγει από την Ολομέλεια. «Αν αποδειχτεί τελικά ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε Χατζηδάκη και Φλώρο θα παραιτηθείς;» ήταν το ερώτημα Τσίπρα τότε, υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «ένοχο» και ως τον «εγκέφαλο» και τον «εντολέα» του παρακράτους. «Μετα από όλα όσα έχουν συμβεί και αποκαλυφθεί, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στη θέση της. Ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θέση του» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι είναι «ήδη ορατές οι πληγές στο σώμα της Δημοκρατίας και της Πατρίδας».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση