Αλ. Τσίπρας: Σάλπισμα αντεπίθεσης, ανανέωσης και νίκης στις εκλογές από την Κεντρική Επιτροπή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με την πανηγυρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να ανοίξει την αυλαία της η πρώτη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά και τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου.

Το νέο κορυφαίο όργανο του κόμματος αριθμεί 300 μέλη και δίνει σαφή αέρα ανανέωσης, τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και ηλικιακά, αφού δεκάδες μέλη από όλη την Επικράτεια βρίσκονται για πρώτη φορά σε αυτό. Στα αξιοσημείωτα του νέου οργάνου είναι η εκπροσώπηση κατά 50% των γυναικών, καθώς από τα 300 μέλη τα 150 είναι γυναίκες.

Η νέα ΚΕ είναι αυτή που θα κληθεί να ψηφίσει σήμερα για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον Γραμματέα και την Πολιτική Γραμματεία, το καθοδηγητικό όργανο που θα απαρτίζεται κατά πάσα πιθανότητα από 41 μέλη, καθώς και τον κανονισμό για την Επιτροπή Δεοντολογίας που πλέον θεσπίζεται καταστατικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως προς το θέμα του Γραμματέα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να μην ανοίξει τα χαρτιά του, διαμηνύοντας πως η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του νυν Γραμματέα είναι δεδομένη. Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως σενάριο αλλαγής του στενότερου συνεργάτη του θα υπάρξει μόνο στην περίπτωση που ο ίδιος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν θελήσει να συνεχίσει από την ίδια χρέωση, μετά και την απολύτως επιτυχημένη ολοκλήρωση των καθηκόντων που ανέλαβε κατά τη θητεία του: Την εκπόνηση του Συνεδρίου, των εκλογών της συλλογικής ηγεσίας από τη βάση που έκανε τα 60.000 μέλη 172.000 και της υβριδικής προγραμματικής Συνδιάσκεψης που αποκρυστάλλωσε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η Πολιτική Γραμματεία θα αποφασίσει για το Εκτελεστικό Γραφείο

Μετά την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας, η τελευταία θα κληθεί να αποφανθεί επί της πρότασης του κ. Τσίπρα για το ολιγάριθμο Εκτελεστικό Γραφείο, τον «πρωινό καφέ» επί της ουσίας της Κουμουνδούρου, στον οποίο πρόθεσή του είναι να είναι και η «μαρκίζα» του ΣΥΡΙΖΑ, ανανεωμένη και με πρόσωπα με σημαντική πολιτική και κοινωνική γείωση.

Μήνυμα τελικής αντεπίθεσης

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στείλει μήνυμα τελικής αντεπίθεσης στην κυβέρνηση της ΝΔ, να υπογραμμίσει τη ραγδαία φθορά της, την απροθυμία της να αντιμετωπίσει το τσουνάμι ακρίβειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τέλος, να σημάνει και επίσημα προεκλογική περίοδο δεδομένου πως η φθορά της κυβέρνησης και οι χειρισμοί Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα «δείχνουν» πως παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι πρόωρες εκλογές θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

Ως εκ τούτου, θα τονίσει:

– Τη μεγάλη δυναμική που προσέδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι 152.000 πολίτες, εκ των οποίων οι 110.000 ενεγράφησαν ως νέα μέλη που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του, ως ένα ακόμα βήμα για την τελική αντεπίθεση στην αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη και την νίκη στις εθνικές εκλογές.

– την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τις 172.000 πλέον μέλη σε ένα νέο, μαζικό, συμμετοχικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, το πιο μαζικό κόμμα ενεργών μελών της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα όλης της Ευρώπης. Σε αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι μαζί προχωρούμε μπροστά για την ανατροπή και την πολιτική αλλαγή.

– τη σημασία που έχει η ένταξη και ενσωμάτωση αυτών των μελών την επόμενη μέρα, προκειμένου να μην είναι μέλη «μίας χρήσης» και να λειτουργήσουν ως οι πολλαπλασιαστές του μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην κοινωνική βάση, τώρα που έχει επιτευχθεί ο στόχος της κοινωνικής γείωσης και της αντιστοίχησης του εκλογικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Στους χώρους δουλειάς, στους συλλόγους, στα συνδικάτα, στη νεολαία.

– την ανάγκη η νέα Κεντρική Επιτροπή, που αποτελείται κατά 50% από γυναίκες και σημειώνει αξιοσημείωτη ανανέωση και σε επίπεδο προσώπων, να κινητοποιήσει το σύνολο του κόμματος και εν συνεχεία της κοινωνίας για την πολιτική αλλαγή, με τη νίκη στις εθνικές εκλογές της απλής αναλογικής, καθώς μόνη ικανή συνθήκη για την πολιτική αλλαγή και το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης είναι η καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό, θα στείλει μήνυμα εξωστρέφειας, όλοι προεξάρχοντος και του ίδιου, το επόμενο διάστημα να βρίσκονται μέσα στην κοινωνία, στους χώρους εργασίας, δίνοντας απαντήσεις και εναλλακτικές, βάσει των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αδιέξοδα που δημιουργούν οι πολιτικές Μητσοτάκη.

– ότι το κόμμα, ανανεωμένο και ενισχυμένο, μπαίνει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, καθώς τα αδιέξοδα Μητσοτάκη για την κοινωνία, η ακραία ακρίβεια και η απροθυμία αντιμετώπισής της με ουσιαστικά μέτρα, επιταχύνουν την ραγδαία φθορά της κυβέρνησης και θα οδηγήσουν αναγκαστικά τον κ. Μητσοτάκη σε πρόωρες εκλογές, καθώς το φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται θα είναι πολύ χειρότερα και πιο δύσκολα από το ούτως ή άλλως καταστροφικό 2021.

– Τη στράτευση, ολόπλευρη προετοιμασία, ετοιμότητα όλου του κόμματος, ηγεσίας και μελών, πρώτο, για την επερχόμενη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που δεν θα αργήσει. Και απαιτεί απ’ όλους και όλες συγκέντρωση στο στόχο της πολιτικής αλλαγής και άνοιγμα στην κοινωνία. Και δεύτερο για την προοδευτική διακυβέρνηση, που θα απαιτήσει την πιο αποφασιστική κινητοποίηση, καθώς το καθεστώς Μητσοτάκη αφήνει πίσω του τραγικά ελλείμματα όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος και το πολιτικό σύστημα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ένας άλλος κόσμος μετά το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ

*Του Θέμη Τζήμα - Ξεκινούμε με ένα άρθρο του Chaim Levinson, στη Haaretz με...

Η ΝΔ ξεκίνησε την επιχείρηση τρομοκράτησης των ψηφοφόρων – ΣΥΡΙΖΑ: “Το παραμύθι δεν έχει δράκο”

Σε δεινή θέση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία,...

Έντονη κριτική Νάσου Ηλιόπουλου στη Λίνα Μενδώνη: Έχετε μίσος για τους αρχαιολόγους

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Έντονη κριτική στη στάση της...
Διαφήμιση