Αλ. Χαρίτσης: Η κοινωνία οδηγείται σε απόγνωση και η κυβέρνηση πανηγυρίζει (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Το 71% των εργαζόμενων έχει ήδη περικόψει τις δαπάνες του σε βασικά είδη διατροφής, σύμφωνα με το ΙΝΕ -ΓΣΕΕ» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να  διαπραγματεύεται το πάγωμα των τιμών σε ορισμένα προϊόντα με τους μεγάλους ομίλους σούπερ μάρκετ, η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη μειώσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, το ΦΠΑ στα τρόφιμα και να έχει λάβει μέτρα για την πάταξη της κερδοσκοπίας».

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης και ο εξωραϊσμός της πραγματικότητας» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας που επιδεινώνει το πρόβλημα». «Ο προϋπολογισμός για το 2023 ανακυκλώνει το ίδιο μοντέλο διαχείρισης, υιοθετώντας μάλιστα την λογική ότι τους πρώτους μήνες του 2023 οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης θα εκλείψουν» υπογράμμισε, «αντί να προβλέπει αποφασιστικά μέτρα με μείωση έμμεσων φόρων και στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και ειδικά των πιο ευάλωτων».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Μαραβέγια, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι  «ο βουλευτής, η ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης και ο πρωθυπουργός είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένοι». «Την ώρα που οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν ούτε απέξω να περάσουν από τις τράπεζες για να λάβουν χρηματοδότηση, φαίνεται ότι για κάποιους η κρίση και η πολιτική τους ιδιότητα είναι ευκαιρία για να προχωρήσουν  επιχειρηματικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση