Ακόμα ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, αψηφώντας την οργή του Πεκίνου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι επισκέψεις Αμερικανών πολιτικών στο νησί της Ταϊβάν, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Κίνας που εκφράζονται με συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί. 

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν η σειρά της Μάρσαλ Μπλάκμπερν (γερουσιαστής, μέλος στις επιτροπές Εμπορίου και Ενόπλων Υπηρεσιών), να αφιχθεί στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, γεγονός που αποτελεί την τρίτη επίσκεψη αξιωματούχου των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα. Η γερουσιαστής έφτασε στην Ταϊπέι με στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, όπως έδειξαν σε ζωντανή μετάδοση, τηλεοπτικά πλάνα από το αεροδρόμιο Songshan στο κέντρο της πόλης. Την υποδέχτηκε ο Douglas Hsu, γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Ταϊβάν.

«Η Ταϊβάν είναι ο ισχυρότερος εταίρος μας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού. Οι τακτικές επισκέψεις υψηλού επιπέδου στην Ταϊπέι αποτελούν μακροχρόνια πολιτική των ΗΠΑ», ανέφερε σε δήλωσή της η Μπλάκμπερν, προσθέτοντας πως «δεν θα με εκφοβίσει η κομμουνιστική Κίνα να γυρίσω την πλάτη μου στο νησί».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν είπε ότι η Μπλάκμπερν πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ταϊβάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της που ολοκληρώνεται το Σάββατο. Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν απόψεις εκτενώς για θέματα όπως η ασφάλεια Ταϊβάν-ΗΠΑ και οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις».

Ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κίνας στην Ουάσιγκτον, Liu Pengyu, προειδοποίησε πως το Πεκίνο θα λάβει «αποφασιστικά αντίμετρα» ως απάντηση στις «προκλήσεις» των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή πυροδοτήθηκε από την επίσκεψη – αστραπή της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν που εξόργισε την Κίνα, η οποία και προχώρησε σε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Μάλιστα, έπειτα από λίγες μέρες, ο πρόεδρος του αυτοδιοικούμενου νησιού συναντήθηκε με μέλη νέας αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των ΗΠΑ που επισκέφτηκαν την Ταϊβάν, με το Πεκίνο να ανακοινώνει ότι θα προβεί σε περισσότερες στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Σημειώνεται επίσης ότι ΗΠΑ και Ταϊβάν ανακοίνωσαν ότι μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με στόχο να συνάψουν «οικονομικά σημαντικές» συμφωνίες.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Θεωρίες συνωμοσίας; Όχι ακριβώς πια

*Του Θέμη Τζήμα - Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει...

Ο Μητσοτάκης λέει αντίο στην αυτοδυναμία, κρίσιμη η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…

*Γράφει ο Γιώργος; Καρελιάς - Το πολιτικό τοπίο μετά...
Διαφήμιση