Άφωνος ο Ταγίπ Ερντογάν με αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προέβη σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου σε μία περίοδο μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να υπολείπεται 20 μονάδες από τον κύριο αντίπαλό του.

Την ώρα που η βρετανική κοινωνία βράζει από τα απανωτά χτυπήματα της ισλαμικής τρομοκρατίας, ο Σούνακ έκανε ένα στρατηγικό άνοιγμα στην Άγκυρα σε δύο τομείς.

Στο κομμάτι της στρατιωτικής συνεργασίας, υπέγραψε με διθυραμβικά σχόλια μάλιστα, αμυντική συμφωνία με την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η σταθερότητα και η ασφάλεια των δύο συμμαχικών χωρών…

Η δεύτερη προσέγγιση, είναι η συζήτηση για τελωνειακή ένωση της Βρετανίας με την Τουρκία! Γεγονός που αναμένεται φυσικά να επιδεινώσει το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας το οποίο ήδη δοκιμάζεται…

Αυτό που θα περίμενε κανείς από έναν έλληνα πρωθυπουργό που θα επισκεπτόταν την Βρετανία την δεδομένη στιγμή, δηλαδή λίγες ώρες μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας από τους Υπουργού άμυνας των δύο χωρών, τον Σαπς και τον Γκιουλέρ, θα ήταν η προσπάθεια ανατροπής της συγκεκριμένης εξέλιξης. Μιας εξέλιξης που συνιστά απειλή κατά της ίδιας της Ελλάδας!

Το λογικό λοιπόν για το Μητσοτάκη θα ήταν να πιέσει τον Βρετανό ομόλογό του, να μην προχωρήσει την συγκεκριμένη συμφωνία. Ήδη, η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από το δυτικό στρατόπεδο, συνεργάζεται με τη Ρωσία και το Ιράν, ενώ η μικρή πλην τίμια Ελλάς του Κυριάκου, έχει δώσει γη και ύδωρ κηρύσσοντας ακόμα και τον πόλεμο στον Πούτιν.

Ο Κυριάκος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στον Σούνακ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει κυρώσεις στην πώληση στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία, με αποκορύφωμα την αποβολή από το πρόγραμμα των F 35 και την απαγόρευση της εξαγωγής των F 16.

Θα έπρεπε παράλληλα να του υπενθυμίσει τις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, την συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο, το πραξικόπημα στην Λιβύη, την σφαγή σε Συρία βόρειο Ιράκ και Αρμενία, τα τουρκικά όπλα που κατέληξαν στα χέρια των ισλαμιστών τρομοκρατών και τόσα άλλα.

Και όμως, ο μαγικός Κυριάκος δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά!

Δεν φτάνει που πήγε στην Αγγλία για τουρισμό, αφού η επίσκεψη ήταν ιδιωτική και όχι επίσημη, αλλά για να του κλείσει το ραντεβού ο Σούνακ, τον διαβεβαίωσε ότι θα παραστεί με επιχειρηματίες, για συζήτηση περί εμπορικών συμφωνιών! 

Το αποτέλεσμα ήταν ο Κυριάκος να μην θέσει τίποτα από τα ανωτέρω θέματα που θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Τουρκία και τον Ερντογάν, αλλά να μιλήσει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ενός σημαντικού προβλήματος μεν, που όμως υφίσταται για δύο αιώνες και πλέον. Σε αντίθεση με τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων, που στάθηκαν στο πλευρό της Βρετανίας σε δύο παγκόσμιους πολέμους με κολοσσιαίο τίμημα σε αίμα και χώμα.

Έτσι, ο Σούνακ βρήκε την αφορμή να ακυρώσει την συνάντηση του με τον Κυριάκο, ο Κυριάκος να εμφανιστεί ως ήρωας στην ελληνική κοινή γνώμη παρότι δεν έφερε ούτε μαρμαρόσκονη πίσω και ο Ερντογάν πραγματικά να μένει άφωνος που έχει έναν πιστό φίλο και παραστάτη σαν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πηγή: newsbreak.gr (Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ)

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Τσίπρας: Αν δεν έχουμε συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιώργος Τσίπρας έθεσε δημόσια θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής της ΚΟ...

Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...

Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για συγκάληψη

Αποχώρησαν από την Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την...
Διαφήμιση