Η δίκοπη αλήθεια για την υπόθεση των υποκλοπών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μπορεί η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή και η ελεγχόμενη από την κυβέρνηση ηγεσία του Αρείου Πάγου να επιχείρησαν να θέσουν την υπόθεση των υποκλοπών στη βαθιά κατάψυξη της συγκάλυψης, ωστόσο οι πάμπολλες νομικές εκκρεμότητες που έχει αφήσει η δημοσιογραφική έρευνα δεν επιτρέπουν τον βολικό ενταφιασμό του σκανδάλου.

Η Δικαιοσύνη, για να έχει την ελάχιστη αποδοχή από την κοινωνία, να εμπνέει σεβασμό και να παρέχει ασφάλεια δικαίου στους πολίτες, πρέπει να είναι ενιαία. Να μην αφήνει περιθώρια για αντιφάσεις και αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο σκάνδαλο των υποκλοπών, η «Δικαιοσύνη» δεν μπορεί να απαντά ταυτόχρονα ΚΑΙ ότι «αναντίλεκτα δεν υπάρχει καμιά απολύτως εμπλοκή της ΕΥΠ με το Predator», όπως λέει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, αλλά ΚΑΙ ότι ο τότε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, ο κ. Δημητριάδης, είχε πράγματι συναλλαγές με τους προμηθευτές του Predator στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα.

Ή, για να το πούμε λίγο διαφορετικά, δεν είναι δυνατόν ο κ. Δημητριάδης ΚΑΙ να είπε ΚΑΙ να μην είπε την αλήθεια απαντώντας στο ίδιο ερώτημα. Το οποίο του έθεσε τη μια φορά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και ακόμη μία φορά το δικαστήριο όπου εκδικάστηκε η αγωγή Δημητριάδη κατά «Εφημερίδας των Συντακτών» και Reporters United, για όσα αποκάλυψαν το καλοκαίρι του 2022 για τη σχέση του με τις εταιρείες που έφεραν το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης στην Ελλάδα: Ηξερε ή δεν ήξερε τον Φελίξ Μπίτζιο της Intellexa και του Predator ο ανιψιός του πρωθυπουργού;

Οχι, είπε στη Βουλή ο κ. Δημητριάδης. Οχι, είπε εμμέσως και στο κορυφαίο όργανο της Δικαιοσύνης, στον Αρειο Πάγο, ο οποίος ενέταξε ως αληθή τον ισχυρισμό του στο τελικό πόρισμά του.

Το αντίθετο αποδέχθηκε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας που απέρριψε την (πρώτη) αγωγή Δημητριάδη κατά Reporters United και «Εφημερίδας των Συντακτών». Το ρεπορτάζ για τις συναλλαγές του πρώην γραμματέα του πρωθυπουργού και για τη στενή σχέση Δημητριάδη-Μπίτζιου ήταν ακριβές και αληθές.

Επομένως, δύο είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν: Πότε έλεγε την αλήθεια για τη σχέση του με τον Μπίτζιο της Intellexa και του Predator ο κ. Δημητριάδης; Και ποια αλήθεια αποδέχεται η Δικαιοσύνη;

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

3 συμπεράσματα και 1 ερώτημα μετά τη συνέντευξη Κασσελάκη στο Star

*Γράφει ο Γιάννης Αλμπάνης - Από τη συνέντευξη του...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ;

*Γράφει ο Κύρκος Δοξιάδης - Ο Αλέξης Χαρίτσης, κατά...

Ενώ το Ισραήλ βομβαρδίζει, οι ΗΠΑ «ενοχλούνται» και μετά… του στέλνουν όπλα!

Τουλάχιστον ένα ισραηλινό χτύπημα έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού νωρίς το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βλέπει πρόβλημα υπερτουρισμού στην Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα υπερτουρισμού, αντιμετωπίζει ζητήματα μεγάλης συγκέντρωσης...
Διαφήμιση