Γάζα: Το κράτος-δολοφόνος βομβάρδισε τζαμί και σχολείο με άμαχους – Πάνω από 24 οι νεκροί

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις διέπραξαν άλλες δύο βάναυσες σφαγές στη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζοντας ένα τζαμί και ένα σχολείο που είχαν μετατραπεί σε καταφύγια για άμαχους. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι και άλλοι 93 τραυματίστηκαν, ανέφερε στο Telegram το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας.

Τα στοχευόμενα κτίρια ταυτοποιήθηκαν ως το Τζαμί Αλ Άκσα και το Σχολείο Ιμπν Ρουσντ. Και τα δύο στέγαζαν εκατοντάδες εκτοπισμένους, ανέφερε το γραφείο ΜΜΕ.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν κατοχικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το τζαμί που στεγάζει εκτοπισμένους κοντά στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ Ακσα στην Ντέιρ αλ Μπάλα.

Νοσοκομειακή πηγή στο Αλ Άκσα ανέφερε ότι οι ιατρικές ομάδες εξετάζουν τους τραυματισμούς σε μια προσπάθεια να σώσουν μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών, των οποίων τα περισσότερα τραύματα είναι σοβαρά, ειδικά σε μια περίοδο που το νοσοκομείο υποφέρει από σοβαρή έλλειψη ιατρικών προμηθειών και έλλειψη επαρκών φαρμάκων για την αντιμετώπιση των τραυματισμών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέχισαν την επιθετικότητά τους κατά της Λωρίδας της Γάζας, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023, και έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον  41.825 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 96.910, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, σε έναν ελλειπή απολογισμό καθώς χιλιάδες αγνοούμενοι παραμένουν κάτω από τα ερείπια.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία στριμώχνει τον Κασσελάκη – 3 κινήσεις που περιορίζουν τους ελιγμούς του

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Αυστηρούς όρους συμμετοχής στη διαδικασία...

Η μείωση των εισφορών φέρνει ζημιά σε ΕΦΚΑ και Δημόσια Υγεία – Κέρδη μόνο για τους εργοδότες

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Κατά μισό δισεκατομμύριο θα μειωθούν...

Μέρα εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Αναλυτικά η διαδικασία

Άνοιξαν στις 7:00 π.μ. της Κυριακής οι κάλπες για...

Αχτσιόγλου: “Η πλήρης μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την απόφαση της αποχώρησής μας”

Η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα...
Διαφήμιση