Χαρίτσης: Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι άνοιγμα στην κοινωνία, να περάσει η αριστερά σε νέα φάση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση στον ρ/στ Real 97,8 και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου

Η Νέα Αριστερά θα συγκροτηθεί ως κόμμα στο πρώτο μας συνέδριο 7-10 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο στόχος μας είναι να περάσουμε σε μία νέα φάση, να ανανεωθούμε, να συστηθούμε στην ελληνική κοινωνία

Η εικόνα στην αντιπολίτευση είναι απογοητευτική. Σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απουσιάζει μία σοβαρή πολιτική πρόταση και μία πολιτική βούληση ευθείας αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχουμε μια εικόνα προσωπικών ανταγωνισμών. Μιας σύγκρουσης η οποία δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, έχει περισσότερο να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες. Έχουμε πλήρη απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης και πολιτικής πρότασης απέναντι σε μια κυβέρνηση που παίζει μπάλα μόνη της σε άδειο γήπεδο.

Την ίδια στιγμή έχουμε και φαινόμενα που οδηγούν και στην ενίσχυση δυνάμεων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη, στην άκρα δεξιά.

Ως Νέα Αριστερά έχουμε αναλάβει μία ευθύνη με τις δυνάμεις τις οποίες έχουμε να αρθρώσουμε έναν πολιτικό λόγο από τη σκοπιά της Αριστεράς και μια αντιπολιτευτική πρόταση η οποία θα απαντάει σε πραγματικές ανάγκες των πραγματικών πολιτών.

Θα επιμείνουμε γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη μιας σοβαρής, τεκμηριωμένης και μαχητικής αριστερής φωνής.

Πήξαμε στα σενάρια. Εδώ ο κόσμος χάνεται και όλοι σεναριολογούνε. Έχουμε τόσο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, τόσες κρίσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, οι οποίες διαλύουν την κοινωνική συνοχή, από την ακρίβεια και την ενέργεια μέχρι την εφηβική βία που τώρα εσχάτως την ανακαλύψαμε και πέσαμε από τα σύννεφα. Και μας πιάνει και ένας ηθικός πανικός. Αντί να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να δούμε πως αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα με όρους προστασίας των ίδιων των παιδιών. Και εδώ σεναριολογούμε ακατάσχετα. Με μια πολιτικολογία επιφανειακή, η οποία δεν μπαίνει στην ουσία των πραγμάτων.

Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να αλλάξουμε κι εμείς οι ίδιοι. Σε επίπεδο πολιτικής λειτουργίας και σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων και σε επίπεδο προσώπων, με ανανέωση στελεχιακού δυναμικού. Θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη και τολμηρή προσπάθεια, γιατί αυτό έχει ανάγκη σήμερα ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς. Αυτό έχει ανάγκη σήμερα μια σύγχρονη, ριζοσπαστική αριστερή απάντηση σε όλο αυτό το ζόφο τον οποίο έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κοινωνική πλειοψηφία.

Η Νέα Αριστερά θέλει να είναι αυτό το οποίο λέει και το όνομά της να είναι η νέα Αριστερά. Δεν θέλουμε να είμαστε ούτε το θραύσμα του παλιού, ούτε να οδηγηθούμε σε τεχνητές συγκολλήσεις με άλλες δυνάμεις, χωρίς ουσιαστικό προγραμματικό περιεχόμενο. Θέλουμε να είμαστε μία δύναμη η οποία θα εκφράζει σύγχρονες αριστερές θέσεις, τις οποίες έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία για όλα τα μεγάλα ζητήματα τα οποία την απασχολούν και να δώσει και μία μια προοπτική, μια διαφορετική προοπτική στον κόσμο και κυρίως στη νέα γενιά, η οποία αυτή τη στιγμή βλέπει παντού αδιέξοδα.

ΠΗΓΗ: facebook

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Πάνω από 41.802 Παλαιστίνιοι νεκροί μέχρι τώρα από τις ισραηλινές επιδρομές

Χωρίς διακοπή και τέλος, το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ...

Θέμης Τζήμας: «Το πολιτικό μας σύστημα θα καταρρεύσει με μια εθνική τραγωδία όπως το 1974» (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ο δικηγόρος και διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Θέμης Τζήμας,...

Έκανε γενέθλια για τα 50 χρόνια της ΝΔ και αγόρασε σχοινί

*Του Κώστα Βαξεβάνη - Συνήθως στα γενέθλια τηρούνται τα...

Μέση Ανατολή / Έντονη ανησυχία για νέα ισραηλινή επιχείρηση εναντίον του Ιράν

*Γράφει ο Σωτήρης Ρούσσος - Σήμερα, ισραηλινά think tanks...
Διαφήμιση