Σε συνεχή επιφυλακή η βάση της Σούδας – Επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας στον Μουζουρά και στο Μαράθι Ακρωτηρίου μπροστά στην κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, γεγονός που αποδεικνύει τη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους κινδύνους που αυτοί αποτελούν για τον ελληνικό λαό καθιστώντας τον στόχο πιθανών αντιποίνων.

Ενδεικτικά της αναστάτωσης και της ανησυχίας που προκαλούν οι εξελίξεις είναι και όσα καταγράφονται σε ρεπορτάζ ειδησιογραφικών μέσων της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στην  αεροναυτική βάση στη Σούδα σταθµεύουν αυτές τις ηµέρες περισσότερα από 30 µεταγωγικά σκάφη των ΗΠΑ, που χρησιµοποιούνται για την µεταφορά πυροµαχικών και την χρήση drone και αεροσκαφών παρακολούθησης. Την περασµένη εβδοµάδα έφτασαν δύο τάνκερ µε πετρέλαιο για τις ανάγκες της βάσης, των πλοίων και των αεροσκαφών που σταθµεύουν σε αυτή.

Αναφέρεται επίσης πως η επιφυλακή ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και έχει ενταθεί τις τελευταίες μέρες, μετά την εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο και την πυραυλική απάντηση του Ιράν έναντι του Ισραήλ.

Παράλληλα, όπως γράφεται στα ρεπορτάζ, στη συγκεκριμένη περιοχή του νησιού, η κρατική ασφάλεια σαν περιφρουρεί σημεία, τα οποία θα µπορούσαν να αποτελούν στόχους, ενώ επίσης έχει προχωρήσει σε παρακολούθηση ατόµων, για τυχόν εμπλοκή σε σηµεία Ισραηλίτικου ή Αµερικανικού ενδιαφέροντος.

Θυμίζουμε πως από τη αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση της Σούδας έχουν εφοδιάσει μια σειρά αμερικάνικα πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη όπως το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «USS Georgia», τα αντιτορπιλικά «USS Gravely» και «USS Philippine Sea», αλλά και το πλοίο αμφίβιων επιθέσεων «USS Wasp», για να στηρίξουν το «μακέλεμα» των λαών στη Μ.Ανατολή και την ισραηλινή πολεμική μηχανή ενάντια στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων τονίζει πως «το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ εξαπολύει, με τις ευλογίες και τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, έναν γενικευμένο πόλεμο εναντίον των λαών της Μέσης Ανατολής, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς. Τα συνεχιζόμενα εγκλήματά του φανερώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο κλιμάκωσης του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ο αντίκτυπος των οποίων υπερβαίνει τα όρια της Μέσης Ανατολής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνένοχη σ’ αυτά τα εγκλήματα. Απ’ την πρώτη στιγμή, όπως έκαναν κι άλλα κόμματα, υιοθέτησε και συνεχίζει να προβάλλει όλα τα προσχήματα του Ισραήλ, ενώ παρέχει πολύμορφη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη, εμπλέκοντας τον λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Καλούμε τον χανιώτικο λαό να εκφράσει την καταδίκη του στα εγκλήματα του Ισραήλ, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, να σταθεί αλληλέγγυος στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων.»

ΠΗΓΗ: 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει «μαγική εικόνα» για τα προβλήματα του λαού

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για...

“Έφυγε” ο σπουδαίος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας αφήνοντας ένα τεράστιο μουσικό έργο

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο κορυφαίος Έλληνας μουσικός, Μίμης...

Πυρ στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά για το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Την έντονη αντίθεση τους στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που...
Διαφήμιση