Χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο – Οι ΗΠΑ απειλούν το Ιράν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο, καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα, αφού ο στρατός ανακοίνωσε μια «περιορισμένη» χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, το Ισραήλ εξαπολύει περισσότερες αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, βομβαρδίζοντας αρκετές γειτονιές αφού διέταξε τους κατοίκους να εκκενώσουν τις γειτονιές τους.

Από τις επιθέσεις στο Λίβανο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 95 άνθρωποι τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, o ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι στόχοι βρίσκονταν σε χωριά κοντά στα σύνορα που «αποτελούσαν άμεση απειλή για τις κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ».

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό υποστήριξαν τις χερσαίες δυνάμεις με πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικούς στόχους, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση. Η περιοχή στο βόρειο Ισραήλ που περιλαμβάνει τρεις κοινότητες χαρακτηρίστηκε «απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», τα λιβανέζικα στρατεύματα αποσύρθηκαν από αρκετές θέσεις στα νότια της Λιβάνου, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις περιορισμένης κλίμακας.

Η ανακοίνωση των IDF (σσ: Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις – Η επίσημη ονομασία του ισραηλινού στρατού):

«Σύμφωνα με την απόφαση του πολιτικού συμβουλίου, πριν από λίγες ώρες, οι IDF άρχισαν περιορισμένες, εντοπισμένες και στοχευμένες χερσαίες επιδρομές με βάση ακριβείς πληροφορίες εναντίον τρομοκρατικών στόχων και υποδομών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Οι στόχοι αυτοί βρίσκονται σε χωριά κοντά στα σύνορα και αποτελούν άμεση απειλή για τις ισραηλινές κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ.

Οι IDF επιχειρούν σύμφωνα με ένα μεθοδικό σχέδιο που καθορίστηκε από το Γενικό Επιτελείο και τη Βόρεια Διοίκηση, για το οποίο οι στρατιώτες των IDF εκπαιδεύτηκαν και προετοιμάστηκαν τους τελευταίους μήνες.

Η ισραηλινή αεροπορία και το πυροβολικό των IDF υποστηρίζουν τις χερσαίες δυνάμεις με πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή. Οι επιχειρήσεις αυτές εγκρίθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την απόφαση του πολιτικού κλιμακίου. Η επιχείρηση “Βόρεια Βέλη” θα συνεχιστεί σύμφωνα με την αξιολόγηση της κατάστασης και παράλληλα με τις μάχες στη Γάζα και σε άλλα πεδία.».

Αμερικανικές προειδοποιήσεις στο Ιράν

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκαλάντ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει το Ισραήλ στην «ανάγκη διάλυσης των υποδομών επίθεσης [της Χεζμπολάχ] κατά μήκος των συνόρων» με τον Λίβανο, προκειμένου να αποτραπούν «επιθέσεις τύπου 7ης Οκτωβρίου στις βόρειες κοινότητες του Ισραήλ».

Ο Όστιν προειδοποίησε επίσης το Ιράν για τις συνέπειες σε περίπτωση που επιλέξει να πολεμήσει με τον βασικό σύμμαχο της Ουάσινγκτον.

«Επανέλαβα τις σοβαρές συνέπειες για το Ιράν σε περίπτωση που το Ιράν επιλέξει να εξαπολύσει άμεση στρατιωτική επίθεση κατά του Ισραήλ», δήλωσε.

Ο Όστιν δήλωσε επίσης ότι ο αμερικανικός στρατός είναι «καλά προετοιμασμένος» για να υπερασπιστεί «το προσωπικό, τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ» στην περιοχή «απέναντι στις απειλές από το Ιράν και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Για 3η μέρα καίει η φωτιά στην Κορινθία – Πολλές οι διάσπαρτες εστίες

Δύο τραυματίες πυροσβέστες προστέθηκαν στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς...

«Καταδικασμένα να αποτύχουν τα μέτρα για τη νεανική βία» – Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά

Έντονη κριτική προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...

Με αφορμή το περίφημο Flyover: Πόσο δημόσια είναι τελικά τα δημόσια έργα;

*Του Δημήτρη Ρόκκου - Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από...
Διαφήμιση