Νεπάλ: Τουλάχιστον εκατό νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ανείπωτη τραγωδία στο στο Νεπάλ, καθώς τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις κυρίως στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

Το Κατμαντού παρέμεινε αποκομμένο σήμερα, αφού οι κύριοι αυτοκινητόδρομοι έξω από την πόλη είχαν αποκλειστεί από κατολισθήσεις. Ο καιρός όμως βελτιώθηκε, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στις πληγείσες περιοχές με την αγωνία για τους τουλάχιστον 64 αγνοούμενους να αυξάνεται. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί, γιατί έρχονται αναφορές από χωριά σε όλη την ορεινή χώρα.

Διασώστες ανέσυραν 14 από τους νεκρούς από δύο λεωφορεία, που είχαν θαφτεί σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πρωτεύουσα μετά από κατολίσθηση. Τουλάχιστον ακόμα ένα λεωφορείο και άλλα οχήματα εξακολουθούν να είναι θαμμένα στο ίδιο σημείο με τα συνεργεία να σκάβουν μέσα σε πέτρες και λάσπη προσπαθώντας να βρουν τους επιβάτες.

«Είναι τρομαχτικό. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια καταστροφή», δήλωσε ο 34χρονος Μαχαμάντ Σαμπουντίν, ιδιοκτήτης συνεργείου μοτοσικλετών. Αρκετοί κατέφυγαν στις στέγες κτιρίων για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά.

Κάτοικοι στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, το οποίο είχε πλημμυρίσει από νερό, καθάριζαν τα σπίτια τους καθώς η στάθμη του νερού άρχισε να υποχωρεί. Τα σχολεία και τα κολέγια έκλεισαν σε όλο το Νεπάλ για τρεις μέρες.

Η κοιλάδα του Κατμαντού γνώρισε την πιο έντονη βροχόπτωση που έχει καταγραφεί από το 1970, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Ποτάμια υπερχείλισαν, πλημμυρίζοντας σπίτια κοντά στις όχθες.

Περισσότεροι από 220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στο Νεπάλ εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων.
Οι μουσώνες, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, προκαλούν θανάτους και καταστροφές κάθε χρόνο στη νότια Ασία, αλλά οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κωστής Παπαϊωάννου: Το επόμενο στάδιο θα είναι η δαιμονοποίηση της εφηβείας ως ηλικιακής ζώνης

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολομέτωπη επίθεση “νεοφοβίας” και “εφηβοφοβίας”....

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ασταμάτητα τον Λίβανο – Το Ιράν ορκίζεται εκδίκηση

Την ώρα που ο μουσουλμανικός κόσμος θρηνεί τον θάνατο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεση και επίσημη ενημέρωση από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ενημέρωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική της χώρας...
Διαφήμιση