Χαρίτσης: “Η χώρα μας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς στο Κεντρικό Δελτίο του Kontra Channel και στον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο.

Τα βασικότερα σημεία:

Από την τουρκική πλευρά, είδαμε τον πρόεδρο της Τουρκίας, τον κ. Ερντογάν να μιλάει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ουσιαστικά και πάλι για τα δύο κράτη, να μιλάει ουσιαστικά για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, χωρίς να υπάρχει απάντηση από την ελληνική πλευρά.

Πρέπει τα ζητήματα με την Τουρκία, χωρίς εθνικιστικές κορώνες και χωρίς να καταφεύγουμε σε ακρότητες, να τίθενται πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του εθνικού μας συμφέροντος. Kαι όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και όσον αφορά το Κυπριακό.

Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση και πρέπει ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους να κατανοήσει ότι πρέπει να έρχεται στη Βουλή και να ενημερώνει για το πώς προχωράνε οι συζητήσεις με την τουρκική πλευρά.

Το Ισραήλ σήμερα θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα Ισραήλ στο οποίο η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου έχει οδηγήσει σε μία γενοκτονία στη Γάζα.

Έχει πλέον επεκτείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Λίβανο με εκατοντάδες νεκρούς και απειλεί την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιονατολικής Μεσογείου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο μένει απαθής απέναντι σε αυτό, αλλά ουσιαστικά λειτουργεί ως ο πιο πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Υπάρχουν τεράστιες εγκληματικές ευθύνες της Δύσης, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό το οποίο συμβαίνει στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει και σκοτώνει με δυτικά όπλα.

Θα μπορούσε η Δύση πάρα πολύ εύκολα σταματώντας να προμηθεύει το Ισραήλ με τον οπλισμό αυτό να σταματήσει την αιματοχυσία και δεν το κάνει.

Η χώρα μας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό στη χώρα μας και υπάρχει μια τεράστια ανισορροπία η οποία δημιουργεί δημοκρατικό πρόβλημα στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Δεν γίνεται μια σοβαρή συζήτηση και δεν υπάρχουν κοινωνικές διεργασίες οι οποίες θα αναδείξουν και πολιτικά αυτή την αντιπαράθεση με μία κυβέρνηση η οποία είναι η πιο επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει εμφανιστεί στη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Οι μεγαλύτερες δυνάμεις της λεγόμενης προοδευτικής αντιπολίτευσης αναλώνονται από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ σε μια εσωτερική παραπολιτική διαδικασία η οποία πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια του ευτελισμού και της απαξίωσης.

Και από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ η διαδικασία που ακολουθείται ως προς την εσωκομματική εκλογή, παραπέμπει στο παρελθόν.

Χρειάζονται καθαρές θέσεις. Ως Νέα Αριστερά στη ΔΕΘ καταθέσαμε 6 βασικές προγραμματικές προτάσεις και στο συνέδριό μας θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Χρειάζεται να υπάρξει στην Ελλάδα ένα Λαϊκό Μέτωπο, όπως στη Γαλλία, το οποίο θα απαντάει σε πραγματικές ανάγκες της πραγματικής κοινωνίας. ‘Όχι μια τεχνητή συμμαχία κορυφής η οποία δεν αφορά την κοινωνική πλειοψηφία.

Πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για το πώς φανταζόμαστε αυτή τη χώρα την επόμενη δεκαετία, πώς θα είναι η Ελλάδα του 2034.

Θα είναι μια χώρα στην οποία ο κ. Μητσοτάκης θα έχει παραδώσει τα πάντα στους 10 εκλεκτούς πανίσχυρους φίλους του όπως κάνει σήμερα με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας;

Θα είναι μια χώρα στην οποία η κλιματική κρίση θα μας έχει οδηγήσει από τη μία φυσική καταστροφή στην άλλη;

Θα είναι μια χώρα στην οποία το μοντέλο ανάπτυξης θα βασίζεται στον υπερτουρισμό ο οποίος διαλύει τις τοπικές κοινωνίες ή θα είναι μια χώρα στην οποία θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την καταστροφή την οποία έχει φέρει αυτή την πενταετία η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Να προσπαθήσουμε να ξαναβάλουμε τις βάσεις μιας υγιούς, δίκαιης, συμπεριληπτικής ανάπτυξης, στήριξης της εργασίας και των νέων ανθρώπων οι οποίοι δεν βρίσκουν καμία προοπτική, καμία ελπίδα στον τόπο τους.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη Νέα Αριστερά, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το σκοπό.

ΠΗΓΗ: facebook

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έχει «λήξει» η υπόθεση του «κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς»;

*Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος - Να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής:...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτική συνεδρίαση της Κ.Ε. – Κατατέθηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη μέσω… Τζάκρη

Σε «εκρηκτικό κλίμα» συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με...

Γάζα: Πάνω από 41.802 Παλαιστίνιοι νεκροί μέχρι τώρα από τις ισραηλινές επιδρομές

Χωρίς διακοπή και τέλος, το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ...

Θέμης Τζήμας: «Το πολιτικό μας σύστημα θα καταρρεύσει με μια εθνική τραγωδία όπως το 1974» (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ο δικηγόρος και διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Θέμης Τζήμας,...
Διαφήμιση