Ο “κασσελακισμός” δεν ξεπλένεται σε καμιά πισίνα…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς – Ο Κασσελάκης δεν έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο την προφανή ζημιά, που είναι η περαιτέρω κατρακύλα του, εκλογική και δημοσκοπική.

Πιο μεγάλη είναι η ζημιά που αφήνει η συμπεριφορά του, η νοοτροπία του, με μια λέξη ο “κασσελακισμός”, που οδηγεί σε ένα απεχθές είδος πολιτικού αμοραλισμού, ο οποίος έχει διαποτίσει μέχρι το μεδούλι τους “κασσελακιστές’.

“Κασσελακισμός” σημαίνει:

– Να θαυμάζεις τον Μητσοτάκη, να λοιδορείς τον Τσίπρα και να γίνεσαι αρχηγός στο κόμμα του Τσίπρα! Φυσικά, την πρώτη ευθύνη έχουν ο Τσίπρας και οι άλλοι, που του το επέτρεψαν.

– Να πολιτεύεσαι μέσω της προσωπικής σου ζωής, την οποία κάνεις δημόσιο θέαμα.

– Να επιδεικνύεις τον πλούτο σου: τα λεφτά σου, τα σπίτια σου, τις πισίνες σου.

– Να καίγεται το σύμπαν στο κόμμα σου κι εσύ να κάνεις τριήμερο γλέντι γάμου.

– Να λες, με τη μεγαλύτερη ευκολία, την πιο απίθανη μπούρδα και, με την ίδια ευκολία, να την αλλάζεις με το αντίθετό της.

– Να φτιάχνεις, με όσα λες και κάνεις, ομάδες αφιονισμένων, που λοιδορούν και απειλούν όσους δεν συμφωνούν με τον τρόπο που πολιτεύεσαι.

Ο “κασσελακισμός” απονεκρώνει τις όποιες αντιστάσεις και οδηγεί τους φορείς του σε εκδήλωση αχαλίνωτων συμπεριφορών, οι οποίες όχι μόνο είναι ξένες προς τις αξίες της Αριστεράς, αλλά και προς την καλώς νοούμενη αστική “ανωτερότητα”. Διότι ακόμα κι αν ο… Λένιν είχε πει για “το γιο της πλύστρας“, είναι αδιανόητο βουλευτής της Αριστεράς (όχι να λέει εν τη ρύμη του λόγου της, αλλά) να γράφει, κάτι που δείχνει ότι δεν της ξέφυγε, ότι μόνο οι “χορτάτοι” έχουν θέση στην πολιτική. Αυτό, δηλαδή, που ο πιο κυνικός δεξιός θα δίσταζε να εκστομίσει.

Ο “κασσελακισμός” έχει ποτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με περίσσιο φανατισμό, αμοραλισμό και κυνισμό, που είναι έξω από κάθε αριστερό αξιακό κώδικα. Και αυτό δεν ξεπλένεται σε καμιά πισίνα. Διότι, όπως έγραψε ο Δημήριος Καμπούρογλου, “καθαρόν πράγμα δεν είναι ό,τι επλύθη, αλλά ό,τι δεν ελερώθη“.

Και η βρώμα του “κασσελακισμού” έχει καταλερώσει έναν ολόκληρο χώρο. Και θα κάνει καιρό να ξεβρωμίσει…

ΠΗΓΗ: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει σε σύγκριση με τις εκλογές του 2023 – 5 παρατηρήσεις και 5 ερωτήματα

*Του Γιάννη Αλμπάνη - Μπαίνοντας στον τρίτο δεκαήμερο του...

Ο Μητσοτάκης κάνει πλάτες στο καρτέλ της ενέργειας

*Της Μαριάννας Τόλια - Εδώ και πέντε μήνες οι...

Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης – Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του

*Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή - Αυτός είναι ο οδικός...
Διαφήμιση