Είναι κτήνη: Ισραηλινοί στρατιώτες πετούν νεκρούς Παλαιστίνιους από ταράτσες (Βίντεο-σοκ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εικόνες που σοκάρουν ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Δυτική Όχθη και καταμαρτυρούν την κτηνωδία των Ισραηλινών στρατιωτών, ακόμη και απέναντι στους νεκρούς του πολέμου.

Συγκεκριμένα, μετά από επιδρομή του Ισραηλινού στρατού στην πόλη Καμπατίγια, Ισραηλινοί στρατιώτες εμφανίζονται σε βίντεο να πετούν τρεις σορούς από ταράτσες, σύμφωνα με το Associated Press.

Απεσταλμένος του AP στην πόλη, μάλιστα, είπε ότι είδε με τα μάτια του τρεις στρατιώτες να σπρώχνουν πτώματα από τις στέγες πολυώροφων κτιρίων.

Το παραδέχεται ο IDF

«Πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό που δεν συμπίπτει με τις αξίες του IDF και τις προσδοκίες των στρατιωτών του IDF», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε δήλωση. «Το περιστατικό είναι υπό έλεγχο».

Στο βίντεο που εξασφάλισε το AP φαίνονται τρεις στρατιώτες να μαζεύουν μία σορό και να τη σέρνουν προς την άκρη μιας στέγης. Έπειτα, κοιτάζουν στο κενό πριν πετάξουν το άψυχο σώμα.

Σε παρακείμενη ταράτσα, οι στρατιώτες κρατούν ένα άλλο άψυχο σώμα από τα άκρα και το κουνούν πάνω από την άκρη. Σε μια τρίτη περίπτωση, ένας στρατιώτης κλωτσάει ένα σώμα προς την άκρη πριν πέσει από το οπτικό πεδίο.

Φωτογραφίες που κατέγραψε το AP κατά την επιδρομή της Πέμπτης δείχνουν μια μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού να κινείται κοντά στα κτίρια όπου έπεσαν τα πτώματα.

Άλλοι δημοσιογράφοι στο σημείο είδαν επίσης τα πτώματα να σπρώχνονται από τις στέγες. Οι ταυτότητες των νεκρών και τα αίτια του θανάτου τους δεν έγιναν γνωστά.

Το Ισραήλ κάνει “κομμάτια” το Διεθνές Δίκαιο

Όταν αποσύρεται από τις επιδρομές, ο στρατός συνήθως αφήνει πίσω του οποιονδήποτε Παλαιστίνιο σκοτώνεται από ισραηλινά πυρά. Περιστασιακά ο στρατός φέρνει πτώματα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι στρατιώτες υποτίθεται ότι διασφαλίζουν ότι τα πτώματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των εχθρικών μαχητών, τυγχάνουν αξιοπρεπούς μεταχείρισης.

«Δεν υπάρχει στρατιωτική ανάγκη να γίνει αυτό. Είναι ένας άγριος τρόπος μεταχείρισης των παλαιστινιακών σορών», είπε ο Σαβάν Τζαμπαρίν, διευθυντής της παλαιστινιακής οργάνωσης για τα δικαιώματα Al-Haq, αφού παρακολούθησε το βίντεο.

Ο Τζαμπαρίν είπε ότι το βίντεο ήταν σοκαριστικό, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη, και ότι ήταν αμφίβολο ότι το Ισραήλ θα ερευνούσε το περιστατικό.

«Το περισσότερο που θα συμβεί είναι ότι οι στρατιώτες θα τιμωρηθούν, αλλά δεν θα υπάρξει πραγματική έρευνα και πραγματική δίωξη», είπε ο Τζαμπαρίν.

Ο δημοσιογράφος του AP που κατέγραψε την επιδρομή είδε έναν Παλαιστίνιο άνδρα με δεμένα μάτια και πουκάμισο να γονατίζει μπροστά σε ένα τζιπ του ισραηλινού στρατού και ένοπλους στρατιώτες. Καπνός ξεπήδησε από πολλά κτίρια που φαινόταν κατεστραμμένα.

Πάνω από 700 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ισραήλ πραγματοποίησε την πιο θανατηφόρα επιδρομή του στη βόρεια Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 33 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κ.Ε. η πάσα για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου – Φάμελλο θα στηρίξουν οι «87»

*Του Νίκου Σβέρκου - Η Πολιτική Γραμματεία εχτές αποφάσισε να μην υπάρξουν...

Ακρίβεια: Ποιά προϊόντα είναι ακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με Ισπανία και Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ακρίβεια συνεχίζει να μαστίζει εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη...

ΠΑΣΟΚ: Βολές Χάρη Δούκα κατά Νίκου Ανδρουλάκη από την Κέρκυρα

Βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και αιχμές κατά της...

Άννα μην κλαις… ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι αγοράζουμε κι άλλη φρεγάτα

Την ώρα που η χώρα φτωχοποιείται συνεχώς, το 50%...
Διαφήμιση