Μεγάλη απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Διώξεις για οκτώ κακουργήματα κατά των 16 συλληφθέτων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ζημιά 3.500.000 ευρώ κατάφερε στον ΕΟΠΥΥ το κύκλωμα με τις απάτες με εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε βάρος του Οργανισμού. Οι αρχές συνέλαβαν 16 άτομα στο πλαίσιο εξάρθρωσης δύο εγκληματικών οργανώσεων με παράνομη δράση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020.

Γιατροί, υπάλληλοι και ιδιοκτήτες φαρμακείων σε Αττική και Βοιωτία, κατηγορούνται για βαριά αδικήματα εκ των οποίων οι οκτώ σε βαθμό κακουργήματος. Ειδικότερα, κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά Νομικού Προσώπου  Δημοσίου Δικαίου άνω 120.000 ευρώ, ψευδή βεβαίωση κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφία κατά ΝΠΔΔ  άνω των 120.000, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό, παράβαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000, ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 120.000 στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ακόμα δύο κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα: της κυκλοφορίας επιβλαβών φαρμάκων και της βίας κατά υπαλλήλου.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...

Ακρίβεια διαρκείας μέχρι το 2026 φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Έρχεται άσχημο φθινόπωρο

*Του Γιάννη Αγουρίδη - Σε υψηλές πτήσεις κινείται ο πληθωρισμός...
Διαφήμιση