Επίθεση κατά της κυβέρνησης από υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη –

Μπορεί να είναι αντίπαλοι στο πλαίσιο διεκδίκησης της προεδρίας, δεν παύουν όμως να είναι συνοδοιπόροι στο ίδιο κόμμα έχοντας ως κοινό αντίπαλο τη Ν.Δ. Υπό αυτό το πρίσμα οι υποψήφιοι για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ στρέφουν –και ενόψει ΔΕΘ– με επιθετικό τρόπο τα πυρά τους εναντίον της κυβέρνησης αντιπροτείνοντας το δικό τους εναλλακτικό σχέδιο. Σε παράλληλο επίπεδο συνεχίζουν τις περιοδείες και τις επαφές ανά την Ελλάδα με ορισμένους εξ αυτών να δίνουν έμφαση στις συναντήσεις με δημάρχους μεγάλων πόλεων, οι οποίοι άλλωστε –εκτός της θεσμικής θέσης που κατέχουν– θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεάσουν και ένα μέρος της τοπικής κοινής γνώμης.

Πιο αναλυτικά, την κατηγορία ότι η υγεία, η παιδεία και η ενέργεια «έχουν γίνει μπίζνα στα χέρια της εγχώριας ολιγαρχίας» εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δηλώνοντας ότι βιάζεται να κερδίσει τη Ν.Δ. «για να υπηρετήσουμε τον λαό και όχι για να πάρουν κάποιοι υπουργικές καρέκλες». Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε χρέος του ΠΑΣΟΚ να φύγει η Ν.Δ., αλλά, όπως πρόσθεσε, προκειμένου να έρθει ένα ΠΑΣΟΚ «για να αφήσει τη σφραγίδα του στα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας». Σε σχέση με τα εσωκομματικά επανέλαβε την προτροπή του προς τους συνυποψηφίους του να δεσμευτούν προκαταβολικά ότι «την επόμενη μέρα θα είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές τους περιφέρειες», υπενθυμίζοντας ότι το 2017 «στο τέλος μείναμε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, εγώ και ο Γιάννης Μανιάτης». Βέλη στην κυβέρνηση επέρριψε με τη σειρά του και ο Χάρης Δούκας. Εστιάζοντας στην «υπερσυσσώρευση πλούτου σε πάρα πολύ λίγους», υποστήριξε ότι στους υπόλοιπους πολίτες «δίνουν ένα ξεροκόμματο είτε με τη μορφή pass, είτε με τη μορφή επιδομάτων. Και όταν μας τα δίνουν, πρέπει να τους χειροκροτάμε». Από τη Χαλκίδα όπου περιόδευσε τόνισε ότι «έχει δημιουργηθεί μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, που θέλουν να τη μάθουν να ζει με τα κουπόνια», καταλήγοντας ότι η συνθήκη αυτή πρέπει να αλλάξει και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πείσει τον κόσμο ότι έχει τη δύναμη να συγκρουστεί και να φέρει θετικές ανατροπές.

Δήμαρχοι

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, είχε ο Παύλος Γερουλάνος, κοινοποιώντας του το όραμά του με την κωδική ονομασία «Αναγέννηση», σύμφωνα με το οποίο το κλειδί για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών είναι η αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στήριξή του στον κ. Γερουλάνο εξέφρασε με άρθρο του (ΝΕΑ) ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Παρομοίως η Αννα Διαμαντοπούλου, ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, εκφράζοντας τη θέση της υπέρ μιας αυτοδιοίκησης «αυτόνομης, ανεξάρτητης και κομματικά ακηδεμόνευτης». Την απουσία –μέχρι στιγμής– ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης στον δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες του Οκτωβρίου στηλίτευσε ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης, ενώ ζήτησε να ξεκαθαριστεί ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικεί τον ρόλο της βελτιωμένης Ν.Δ.» (Ρ/Σ Αθήνα 9,84). Η Ηπειρος ήταν ο επόμενος σταθμός των περιοδειών της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία μέσω του ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «το παλιό δεν μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ.». Στο μεταξύ με νέα επιστολή τους προς της ΕΔΕΚΑΠ τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Καταστατικού, Παντελής Καμάς, Γιώργος Αναγνώστου και Ειρήνη Σενετάκη, προειδοποιούν ότι πρέπει να αποτραπεί ένα «πάρε-δώσε» μεταξύ των υποψήφιων προέδρων «με όρους πλειοψηφίας και μειοψηφίας» αναφορικά με τους οργανωτικούς όρους διεξαγωγής των εκλογών.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

ΦΩΤΟ: eurokinissi

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Είναι κτήνη: Ισραηλινοί στρατιώτες πετούν νεκρούς Παλαιστίνιους από ταράτσες (Βίντεο-σοκ)

Εικόνες που σοκάρουν ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Δυτική...

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κ.Ε. η πάσα για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου – Φάμελλο θα στηρίξουν οι «87»

*Του Νίκου Σβέρκου - Η Πολιτική Γραμματεία εχτές αποφάσισε να μην υπάρξουν...

Ακρίβεια: Ποιά προϊόντα είναι ακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με Ισπανία και Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ακρίβεια συνεχίζει να μαστίζει εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη...

ΠΑΣΟΚ: Βολές Χάρη Δούκα κατά Νίκου Ανδρουλάκη από την Κέρκυρα

Βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και αιχμές κατά της...
Διαφήμιση