Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ από τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί από Ακραίφνιο, Λάρυμνα, Μαρτίνο, Μαλεσίνα, Τραγάνα και Σκάλα Αταλάντης (από 9 μέχρι 10 π.μ.) οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ (στις 5.30 το απόγευμα, στην πλατεία ΧΑΝΘ). «Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης συνεχίζεται, τώρα με την μπουκιά του φαγητού των παιδιών μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, που συνοψίζει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες απολυμένοι με τα εξής:

■ Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι απολυμένοι και χωρίς εισόδημα από τις 15 Ιουλίου. Ακόμη και όσοι έχουν απορροφηθεί σε προγράμματα απασχόλησης, ούτε το 40% των ενδιαφερομένων, θα πάρουν πραγματικό μισθό στην καλύτερη περίπτωση στα μέσα Οκτωβρίου.

■ Το ταμείο ανεργίας εξανεμίστηκε, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε για καύσιμα. Για να μεταφερθούν στους φορείς υποδοχής του Δημοσίου που διέθεσαν θέσεις εργασίας απαιτείται διέλευση από διόδια και διαδρομές 70-100 χιλιόμετρα καθημερινά, το κόστος είναι αβάσταχτο.

■ Το υπόλοιπο 60% των απολυμένων δεν έχει ακόμη ενταχθεί στα προγράμματα γιατί οι θέσεις εργασίας βρίσκονται 200 χιλιόμετρα μακριά και αντικειμενικά είναι αναξιοποίητες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ανοίξει 103 θέσεις εργασίας στη Φθιώτιδα, αλλά μόνο 3 εργαζόμενοι που είχαν τη δυνατότητα να μετακομίσουν στη Λαμία εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

«Μάπα το καρπούζι» των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού ότι «θα πάρει πάνω του τη διασφάλιση βιώσιμης λύσης για τη ΛΑΡΚΟ», «μάπα και το καρπούζι» των υπουργών και των βουλευτών ότι «έχουν εξασφαλιστεί όλοι οι απολυμένοι», αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου της Λάρυμνας, που καταλήγει σε τρία άμεσα αιτήματα:

● να διασφαλιστεί η επιβίωση των οικογενειών των απολυμένων με την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος μέχρι την ένταξη στα προγράμματα απασχόλησης με 1.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα

● να εξασφαλιστεί σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ

● να μην ερημώσει ο τόπος. Να ανοίξουν θέσεις εργασίας και φορείς υποδοχής για όλους τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ στα γεωγραφικά όρια όπου είναι εφικτή η μετακίνησή τους.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...

Ακρίβεια διαρκείας μέχρι το 2026 φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Έρχεται άσχημο φθινόπωρο

*Του Γιάννη Αγουρίδη - Σε υψηλές πτήσεις κινείται ο πληθωρισμός...
Διαφήμιση