Γάζα: Δεκάδες οι νεκροί από βομβαρδισμούς – Το Ισραήλ «στραγγαλίζει» και τη Δυτική Όχθη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που το κράτος-δολοφόνος κλιμακώνει την γενοκτονία των Παλαιστινίων μεταφέροντας τις επιθέσεις του και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Δεκάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς της ισραηλινής κατοχής που είχαν στόχο περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, σήμερα Σάββατο, 330η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης.

Στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυραυλικές επιθέσεις εναντίον κεντρικών κτιρίων, ενώ άλλοι εννέα έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επίθεση στα δυτικά του καταυλισμού.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από χτύπημα και στη Χαν Γιουνίς, νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa αναφέρει πως τρεις νεκροί και ένας αριθμός τραυματιών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη συνοικία Ζεϊτούν, νοτιοανατολικά της Γάζας, ενώ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πλήγμα στον καταυλισμό Τζαμπαλία στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Από την έναρξη της νέας βάρβαρης επίθεσης του Ισραήλ σε ξηρά, θάλασσα και αέρα κατά της Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023, έχουν χάσει τη ζωή τους 40.602 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 93.855, χωρίς να υπολογίζονται τα χιλιάδες θύματα που βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους και τα ασθενοφόρα και τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούν να τους φτάσουν.

Σφίγγει ο κλοιός στη Δυτική Όχθη

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ σφίγγει τον κλοιό και στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν την επίθεσή τους στην πόλη Τζενίν και τον προσφυγικό καταυλισμό της για τέταρτη συνεχή ημέρα, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις αναπτύχθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό, όπου τα στρατεύματα πραγματοποίησαν επιδρομές σε πολλά σπίτια σε αρκετές συνοικίες. Επιπλέον, οι δυνάμεις κατοχής προκάλεσαν ζημιές σε κατοίκους και κατεδάφισαν πολλαπλές κατασκευές στην ανατολική γειτονιά της πόλης.

Παράλληλα, ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες καταστρέφουν δρόμους και υποδομές τόσο στην πόλη όσο και στον προσφυγικό καταυλισμό, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στα δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης.

Εκτεταμένες διακοπές νερού έχουν επηρεάσει μεγάλες περιοχές της Τζενίν και του καταυλισμού λόγω της καταστροφής των κύριων γραμμών ύδρευσης. Επιπλέον, αρκετές γειτονιές στον καταυλισμό αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος μετά από πυροβολισμούς από ισραηλινά στρατεύματα σε κύριες γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πολιορκία της πόλης Τζενίν από τις ισραηλινές δυνάμεις αφήνει τους Παλαιστίνιους κατοίκους χωρίς φαγητό, νερό, ηλεκτρισμό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς συνεχίζεται η πιο έντονη στρατιωτική επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εδώ και δεκαετίες. Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να ζητούν πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό και παραϊατρικό προσωπικό, τα οποία εμποδίζονται όλα. Οι κάτοικοι του προσφυγικού καταυλισμού δεν έχουν σχεδόν καθόλου πρόσβαση σε εξωτερική βοήθεια.

Στη Χεβρώνα, τη μεγαλύτερη περιοχή της Δυτικής Όχθης όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει πολλά σημεία ελέγχου και πραγματοποιούν επιδρομές. Οι ισραηλινές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στους Παλαιστίνιους στο τέμενος Ιμπραχίμι της πόλης, που θεωρείται ένας από τους πιο ιερούς τόπους του Ισλάμ.

ΠΗΓΗ: Wafa, Al Jazeera, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Κήρυξη πολέμου η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε το Ισραήλ...

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...
Διαφήμιση