Ο Πούτιν κατηγορεί το Κίεβο ότι προσπάθησε να πλήξει τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι προσπάθησε να πλήξει τον πυρηνικό σταθμό της Ρωσίας στο Κουρσκ σε μια επίθεση στη διάρκεια της νύχτας και είπε ότι ενημέρωσε τον αρμόδιο οργανισμό για την πυρηνική ασφάλεια του ΟΗΕ για την κατάσταση.

«O εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας.

«Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχει ενημερωθεί, υποσχέθηκαν να έρθουν μόνοι τους και να στείλουν εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν την κατάσταση» είπε ο Πούτιν.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία της οποίας η εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ, έγινε στις 6 Αυγούστου.

Ο ασκών χρέη κυβερνήτη της περιοχής Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, είπε στον Πούτιν κατά την συνάντηση που είχε με ανώτερους αξιωματούχους ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ είναι σταθερή ενώ ανακοίνωσε πως 133.190 κάτοικοι έχουν φύγει ή εγκαταλείψει την περιοχή. 

Ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντενίς Μαντούροφ είπε ότι η Ρωσία αξιολογεί τις ζημιές στον αγροτικό τομέα και στη βιομηχανία στις παραμεθόριες περιοχές.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ Αλεξάντερ Μπογκομάζ είπε στον Πούτιν ότι οι συνοριακές δυνάμεις απέτρεψαν προσπάθεια μιας ουκρανικής μονάδας δολιοφθορέων και αναγνώρισης να εισέλθει στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Κήρυξη πολέμου η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε το Ισραήλ...

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...
Διαφήμιση