Ο γυάλινος πύργος του Κυριάκου Μητσοτάκη και το παράθυρό του

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Θοδωρή Καραγιαννίδη

«Μας πήραν την Αθήνα, μα μόνο για ένα μήνα…» τραγουδούσαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ αποχωρώντας από την πόλη, μετά την ήττα τους στα Δεκεμβριανά. Στη διυπουργική σύσκεψη της Τρίτης δεν τραγούδησαν «μας πήραν το Χαλάνδρι», αλλά η κατήφεια ήταν επίσης διάχυτη μετά την πλήρη αποτυχία να αντιμετωπιστεί μια φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα για να φτάσει μέχρι τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι.

Οι πληροφορίες λένε ότι και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ήταν στην αρχή της συνεδρίασης θορυβημένος από την παταγώδη αποτυχία των νέων μέτρων Πολιτικής Προστασίας, που είχε ανακοινώσει σε διθυραμβικούς τόνους μόλις τον Απρίλιο. Μετά όμως αναθάρρησε από τις τοποθετήσεις του υπουργού κ. Κικίλια και των αρμόδιων παραγόντων, που απέδωσαν την καταστροφή σε αντικειμενικούς παράγοντες.

Στο τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια και τον «βελτιωμένο συντονισμό» των αρμόδιων υπηρεσιών και έβγαλε το συμπέρασμα ότι «είμαστε καλύτεροι, αλλά οι περιστάσεις της κλιματικής αλλαγής απαιτούν κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι»!

Δεν είναι σαφές αν ο πρωθυπουργός πίστευε πραγματικά όσα είπε ή το έκανε απλώς για να εμψυχώσει το παρόν κυβερνητικό στράτευμα. Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν σοβαρά και μοιραία λάθη στον χειρισμό της πυρκαγιάς και στον συντονισμό των υπηρεσιών, πράγμα που ήταν εύκολα αντιληπτό με μια προσεκτική ματιά στην εξέλιξη της φωτιάς.

Κάποιοι από τους παριστάμενους υποστηρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κλειστεί σε έναν «γυάλινο πύργο» και επηρεάζεται αποκλειστικά από το περιβάλλον του και τους αυλοκόλακες, έχοντας χάσει επαφή με την πραγματικότητα. Χαρακτηριστική εδώ είναι η πρώτη δημόσια δήλωση του για το θέμα, όταν αναφέρθηκε στους «ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πυρκαγιά».

Οταν η φωτιά εισχωρεί στον αστικό ιστό και επί κυβερνήσεων του η χώρα διεκδικεί μια ακόμη αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά, αυτήν τη φορά στις φυσικές καταστροφές, δεν μπορεί να προκαλείς την κοινή γνώμη με τέτοιες τοποθετήσεις. Εκτός και αν τις πιστεύεις κιόλας.

Το «παράθυρο» από το οποίο παίρνει αέρα ο κ. Μητσοτάκης, κλεισμένος μέσα στον «γυάλινο πύργο» του, είναι η δραματική κατάσταση της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ είναι επίσης στον δικό του κόσμο λόγω των εσωκομματικών εκλογών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται συνεχώς από την κρίση, που φροντίζει κάθε τόσο να αναζωπυρώνει ο ίδιος ο πρόεδρος του με τις κινήσεις του.

Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται ότι οι κινήσεις που περιστρέφονται γύρω από την προσωπική του ζωή δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλλάζει την ατζέντα της δημόσιας αντιπαράθεσης. Παρά τις εκκλήσεις και τις αντίθετες συμβουλές πήγε για διακοπές στη Μύκονο, ενώ η περιβόητη λίστα γάμου προσέφερε όχι μόνο πλούσιο υλικό για κουτσομπολιό στα σόσιαλ μίντια, αλλά και μια ακόμη ευκαιρία διαφυγής στην κυβέρνηση. Παρά την πλήρη αποτυχία της σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα, από την ακρίβεια και τις φωτιές μέχρι την κατάρρευση του συστήματος υγείας.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...

Ακρίβεια διαρκείας μέχρι το 2026 φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Έρχεται άσχημο φθινόπωρο

*Του Γιάννη Αγουρίδη - Σε υψηλές πτήσεις κινείται ο πληθωρισμός...
Διαφήμιση