Αποκλιμάκωση της έντασης με τα τουρκικά πολεμικά πλοία στην περιοχή της Κάσου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επανέρχονται τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες αποχώρησαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου και της Κάσσου.

Όπως πληροφορείται η «Εφ.Συν.», τα πέντε τουρκικά πλοία κινούνται βορειανατολικά των ελληνικών νησιών και κατευθύνονται προς τον κόλπο του Ακσαζ. Την ίδια ώρα, αποχώρησε και το ιταλικό ερευνητικό πλοίο από την περιοχή το οποίο φαίνεται να ολοκλήρωσε τις υποθαλάσσιες έρευνες για την πόντιση υποβρυχίου ηλεκτρικού καλωδίου και  το επόμενο διάστημα θα πραμείνει αγκυροβολημένο στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης 

Για το περιστατικό μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι και το τουρκικό πλοίο που είχε μείνει στην περιοχή έχει υποχωρήσει. Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ακόμη ότι «οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν σε διπλωματικό επίπεδο».

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν ο κ. Μαρινάκης ανέφερε «από την ενημέρωση που είχαμε πριν από λίγο από το υπουργείο Εξωτερικών το ερευνητικό πλοίο το ιταλικό, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες έρευνας. Ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 στις 11 η ώρα το βράδυ χθες, Ολοκληρώθηκαν στις 4 τα ξημερώματα οι έρευνες. Διήνυσε όλη την απόσταση εντός της ελληνικής ΑΟΖ Από τα 6 ναυτικά μίλια στα όρια της Κάσου, στα 6 ναυτικά μίλια της Καρπάθου. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και επιστρέφει στο Ηράκλειο για ανεφοδιασμό και αλλαγή πληρώματος, για καύσιμα και αλλαγή πληρώματος. Είχε υποχωρήσει στο ενάμισι ναυτικό μίλι και το τουρκικό πλοίο και αντίστοιχα ήταν εκεί και η παρουσία του ελληνικού πλοίου με το όνομα Αήττητος. Και φαίνεται ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν σε διπλωματικό επίπεδο».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...

Ακρίβεια διαρκείας μέχρι το 2026 φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Έρχεται άσχημο φθινόπωρο

*Του Γιάννη Αγουρίδη - Σε υψηλές πτήσεις κινείται ο πληθωρισμός...
Διαφήμιση