Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στα κεντρικά της UNRWA

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στρατιωτική επιχείρηση στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός (IDF), υποστηρίζοντας ότι στο συγκρότημα φυλασσόταν στρατιωτικός εξοπλισμός της Χαμάς, αλλά και πως δωμάτια χρησιμοποιούνταν ως κρατητήρια της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι κάλεσε μέσω μεγαφώνων τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που είχαν βρει καταφύγιο στο συγκρότημα να απομακρυνθούν, και ότι θα ανοίξει μια «ασφαλή δίοδο» για την απομάκρυνση των αμάχων από την περιοχή.

Ανέφερε, ακόμη, ότι σε προηγούμενη επιχείρηση στη περιοχή, τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν πολλά μέλη της Χαμάς και πως κατέστρεψαν μια σήραγγα που περνούσε κάτω από το συγκρότημα.

Από μεριάς της, η UNRWA σε ανάρτησή της καταγγέλλει τον ισραηλινό στρατό για τον θάνατο τουλάχιστον 520 εκτοπισμένων αμάχων, οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις της. Παράλληλα, αναφέρει ότι περίπου 190 εγκαταστάσεις της υπηρεσίας έχουν πληγεί από ισραηλινές επιθέσεις.

Ξανά χωρίς καταφύγιο οι άμαχοι

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι προσπαθούν να διαφύγουν από την -υπό βομβαρδισμό- πόλη της Γάζας, την ώρα που τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εισβάλει με τανκς σε πολυπληθείς συνοικίες της πόλης, αναγκάζοντας τους πολίτες να βρουν για άλλη μια φορά αλλού καταφύγιο.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, δεκάδες οικογένειες έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους, λόγω του συνεχόμενου μπαράζ βομβαρδισμών κοντά σε πανεπιστήμια και βιομηχανίες, νότια της συνοικίας Ταλ Αλ-Χάουα, δυτικά της πόλης της Γάζας, μετά την ξαφνική εισβολή των ισραηλινών στρατευμάτων, τα ξημερώματα.

Στη συνοικία Σουτζάγεα της Γάζας, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής, ενώ 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού πυροβολικού που στόχευσαν την περιοχή Κίρμπετ Αλ-Άντας στη Ράφα.

Παράλληλα, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τους τελευταίους ορόφους του εμπορικού συγκροτήματος Florya, δυτικά της πόλης της Γάζας, ανέφεραν τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι στόχος έγινε και η περιοχή γύρω από την Τράπεζα της Παλαιστίνης.

Πηγή: kosmodromio.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία στριμώχνει τον Κασσελάκη – 3 κινήσεις που περιορίζουν τους ελιγμούς του

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Αυστηρούς όρους συμμετοχής στη διαδικασία...

Η μείωση των εισφορών φέρνει ζημιά σε ΕΦΚΑ και Δημόσια Υγεία – Κέρδη μόνο για τους εργοδότες

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Κατά μισό δισεκατομμύριο θα μειωθούν...

Μέρα εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Αναλυτικά η διαδικασία

Άνοιξαν στις 7:00 π.μ. της Κυριακής οι κάλπες για...

Αχτσιόγλου: “Η πλήρης μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την απόφαση της αποχώρησής μας”

Η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα...
Διαφήμιση