Κασσελάκης: “Να ξεκινήσει η συζήτηση για συγκλίσεις στη βάση προγραμμάτων” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Πρέπει όλα τα στελέχη να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηγηθεί οποιασδήποτε συνεννόησης (σ.σ. με το ΠΑΣΟΚ). Θέλω να μπορούν να κρίνονται όλοι», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτηση που δέχθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για το αν τον υπονομεύει ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά το Συνέδριο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε φυσικά στα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας εκ νέου για ένα αυτοδύναμο και ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε το πλαίσιο συνεργασίας σε επίπεδο συνεννόησης σε προτάσεις νόμου, λέγοντας όμως στη συνέχεια ότι πρέπει να ειπωθούν εκατέρωθεν συγγνώμες για τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του κόμματος είπε ότι είναι ασφυκτική, ωστόσο δήλωσε πως θα υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα υποστηρίξουν την «ανάρρωση».

Για την «Αυγή» τόνισε πως θα περιμένει εκ νέου προτάσεις από την οικονομική επιτροπή και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης:

Για τα αποτελέσματα στις γαλλικές εκλογές:

Να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Η Αριστερά έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή εκεί κι αυτό είναι θετικό. Να υπενθυμίσουμε ποιο ακριβώς είναι το εκλογικό σύστημα στη Γαλλία. Έχουμε τεράστιες διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα. Θα είχαμε 89 μονοεδρικές περιφέρειες. Ενδεχομένως να είχαμε και εδώ σύγκλιση των δυνάμεων. Εμείς έχουμε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών στην Αθήνα, καταφέραμε να κερδίσουμε τον κ. Μπακογιάννη. Η σύγκλιση είναι πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά, στη βάση των προγραμμάτων.

Για το αν είναι ώρα για συγκλίσεις:

Να ανοίξουμε τη συζήτηση της σύγκλισης. Είπα ότι στις επόμενες προτάσεις νόμου, στο ζήτημα των υπερκερδών των τραπεζών, θα απευθυνθώ στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να συνεργαστούμε και να τις βελτιώσουμε. Ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει δουλέψει στην πραγματική οικονομία. Όποιος έχει ένα τέτοιο χαρτοφυλάκιο πρέπει να έχει εμπειρία στην οικονομία. Πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει να παίρνει ρίσκο.

Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στις τράπεζες. Πρέπει να γίνει κάτι.

Για το τι θα έκανε ο ίδιος για τις τράπεζες:

Οι εισηγμένες επιχειρήσεις έχουν ρεκόρ κερδών. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν το κατώφλι των τραπεζών. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Αν το 90% των επιχειρήσεων δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, τότε δεν ισχύει το αφήγημα περί ανάπτυξης. Είναι ανεπίτρεπτο το χρέος της ΝΔ να αυξάνεται κάθε χρόνο και να χάνονται τόσα σπίτια.

Για τα χρέη του ΣΥΡΙΖΑ:

Έχουμε χρέη σε προμηθευτές, όχι στις τράπεζες. Η ΝΔ γιατί δεν παρουσιάζει τη ρύθμιση των χρεών. Και για τους βουλευτές. Έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία. Η ΝΔ το απορρίπτει.

Για την οικονομική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ:

Εδώ και μήνες το έχουμε βρει μπροστά μας. Γι’ αυτό και δάνεισα για το δώρο Χριστουγέννων. Το πλαίσιο αυτό έχει γίνει ασφυκτικό.

Για την «Αυγή»:

Έχουμε βρει μια επικοινωνία που πρέπει να διέπει αυτή την κατάσταση. Η οικονομική επιτροπή θα παρουσιάσει μια ανάλυση. Το είχαμε συζητήσει τον Απρίλιο στο Εκτελεστικό Γραφείο. Είναι ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί πολλές φορές. Απλά δεν εφαρμόστηκαν οι σκέψεις και οι αποφάσεις από την προηγούμενη ηγεσία. Κατηγορούμε για ό,τι κάνω ή ό,τι δεν κάνω. Εκπροσωπώ τον βασικό μέτοχο των δύο εταιρειών. Δεν είναι δική μου ευθύνη. Καταλαβαίνω το πολιτικό παράγοντα και τον ανθρώπινο. Θα ξέρουν οι εργαζόμενοι τι θα γίνει. Περιμένω κι από αυτούς προτάσεις.

Για το αν έχει βρει χρήματα που δίνονταν σε τρολ:

Όχι δεν έχω βρει κάτι τέτοιο. Από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά σίγουρα δεν υπάρχουν κονδύλια που πάνε σε τρολ. Δεν έχουμε καλά καλά χρήματα να πληρώσουμε στους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Για τα ταξίδια που κάνει και τα παράπονα των Οργάνων:

Έχω πάει στη χώρα πάνω κάτω. Από τον περασμένο Απρίλιο. Τα όργανα έχουν συνεδριάσει έξι φορές, περισσότερες απ’ οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Συναντήθηκα πολλές φορές με τους βουλευτές, ενώ κάναμε και το τριήμερο στις Σπέτσες. Ρωτήστε τους ίδιους γιατί παραπονιούνται. Υπάρχουν διαδικασίες που μπορούν να γίνουν πιο συχνές. Γι’ αυτό είπα «θα σας ταράξω στη συλλογικότητα». Να σκεφτούμε τι έχουμε περάσει όλο αυτό το διάστημα. Δύο διασπάσεις, οικονομικά προβλήματα. Συνέδριο και δύο τοπικά συνέδρια. Έκανα και τη θητεία μου και μετά είχαμε δίμηνη καμπάνια για τις ευρωεκλογές. Ήταν 9 πολύ έντονοι μήνες. Είχαμε φτάσει στο σημείο να ακούμε ότι διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο στήσαμε ανάστημα, αλλά βγήκαμε δεύτεροι. Πρώτοι στους νέους και πήγαμε πολύ καλά στην Αθήνα.

Για την Κεντρική Επιτροπή και το αν είναι απέναντι στην παλιά «φρουρά» του Τσίπρα:

Δεν υπάρχει διαμάχη. Εγώ έκανα τον ερωτηματολόγιο που προκάλεσε αντιδράσεις. Να μην μπερδεύουμε ποια είναι η προσέγγισή μου. Πρέπει να γίνει καταστατικό συνέδριο. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται σκέψη και ανάλυση των ιδεών. Αυτά που είπα στην ομιλία μου ήταν ιδέες. Είπα ότι μπορεί να αλλάξω τη γνώμη μου. Προκάλεσε μια θετική αναστάτωση στην αίθουσα. Στις ευρωεκλογές είχαμε μια μεγάλη αποχή. Στη Γαλλία συμμετείχαν απέναντι στην ακροδεξιά. Μπορεί να ενεργοποιηθεί η κοινωνία.

Για το αν θα υπάρξουν διαγραφές:

Η θέση της ΚΕ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόεδρο με κανονική θητεία. Αν κάποιος λέει ότι ο Χ πρόεδρος δεν πρέπει να είναι πρόεδρος, δεν συνάδει με την απόφαση. Να εκφράσει μια αντίθετη άποψη, αλλά υπάρχει απόφαση από την ΚΕ.

Για κάποια στελέχη που στοχοποιούνται, όπως η κ. Νοτοπούλου και ο κ. Ζαχαριάδης:

Δεν προέρχεται αυτό το κέντρο από μένα. Τον κ. Ζαχαριάδη τον στήριξα και έκανα ό,τι μπορούσα. Τον στηρίζω. Στηρίζω όλα τα στελέχη.

Για τους κ.κ. Γ. Τσίπρα και Θεοχαρόπουλο:

Δεν ισχύουν αυτά που γράφονται. Στην πρώτη περίπτωση ήταν διαδικαστικό θέμα. Στη δεύτερη οι βουλευτές θέλουν να έχουν επιστημονικούς συνεργάτες. Δεν στοχοποιώ κανέναν. Το κάθε μέλος του κόμματος μπορεί να προσφέρει κάτι.

Για το αν τον υπομονεύει ο Αλέξης Τσίπρας:

Δεν υπάρχει ανάγκη να αναφερθώ σε αυτό. Πρέπει όλα τα στελέχη να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηγηθεί οποιασδήποτε συνεννόησης. Θέλω να μπορούν να κρίνονται όλοι. Δεν θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες.

Για το αν θα έχει θέση ο Αλέξης Τσίπρας μετά το Συνέδριο:

Προφανώς και έχει θέση. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρόσφερε πάρα πολλά. Μπήκα σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μπήκαμε όχι για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, μπήκαμε να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα δυνατό αυτόνομο κόμμα. Να συνεργαστούμε σε μία αλλαγή νόμου, σε μια τροπολογία. Και τα στελέχη των δύο κομμάτων να πούμε μια συγγνώμη για τα όσα έχουν ειπωθεί εκατέρωθεν από παλιότερες εποχές. Δεν νομίζω ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσωπικό θέμα μαζί μου. Ο κόσμος που αγωνίζεται στον στίβο της πολιτικής έχει μνήμη. Αυτά πρέπει να τα λύσουμε.

Για το αν θα πουληθεί ή ενοικιαστεί το κτήριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ:

Όχι δεν ισχύει. Θα κάνουμε πολλά πράγματα από εδώ και πέρα. Υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που θα στηρίξουνε την οικονομική ανάρρωση του κόμματος. Δεν επιθυμώ να φύγουμε από την Κουμουνδούρου. Μου αρέσει αυτή η ιστορική περιοχή.

Για το ΕΣΥ:

Λέει προτεραιότητα η Υγεία. 5 χρόνια τι κάνει; Το ΕΣΥ είναι μια τεράστια προτεραιότητα.

Για τον επικείμενο γάμο του με τον Τάιλερ ΜακΜπεθ:

Θα έρθουν οι οικογένειές μας από την Αμερική και θα έχουμε μια λιτή τελετή. Δεν θα δούμε στελέχη και βουλευτές. Θα γίνει τέλος Αυγούστου. Θα είναι ένα ευχάριστο και λιτό σαββατοκύριακο.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΦΩΤΟ: SCREENSHOT/MEGA TV

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία στριμώχνει τον Κασσελάκη – 3 κινήσεις που περιορίζουν τους ελιγμούς του

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Αυστηρούς όρους συμμετοχής στη διαδικασία...

Η μείωση των εισφορών φέρνει ζημιά σε ΕΦΚΑ και Δημόσια Υγεία – Κέρδη μόνο για τους εργοδότες

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Κατά μισό δισεκατομμύριο θα μειωθούν...

Μέρα εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Αναλυτικά η διαδικασία

Άνοιξαν στις 7:00 π.μ. της Κυριακής οι κάλπες για...

Αχτσιόγλου: “Η πλήρης μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την απόφαση της αποχώρησής μας”

Η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα...
Διαφήμιση