Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα σε Κερατέα και Σταμάτα – Μεγάλες οι καταστροφές που άφησαν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με τραγικό απολογισμό έκλεισε ο απολογισμός των πυρκαγιών για τον Ιούνιο, καθώς ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή μετά τον 55χρονο κτηνοτρόφο στο Αλποχώρι Ηλείας πριν λίγες μέρες. Αυτή τη φορά ένας 45χρονος έχασε τη ζωή του από ανακοπή ύστερα από εισπνοή καπνού στη Σταμάτα Διονύσου.

Σήμερα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Αττική, σύμφωνα με την πυροσβεστική που παραμένει με ισχυρές δυνάμεις στα καμένα. Το μόνο θετικό είναι ότι εξασθένησαν οι ισχυροί άνεμοι, που χθες βοήθησαν στην επέκταση των μετώπων σπέρνοντας την καταστροφή.

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν «μάχη» και τη νύχτα για να ελέγξουν την πύρινα λαίλαπα, ενώ οι δυνάμεις αναγκάστηκαν να διασπαρούν. Ενισχύσεις έφτασαν στο λεκανοπέδιο από Θεσσαλία, Ήπειρο και Θεσσαλονίκη. Κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές, που δέχτηκαν μέσω του 112 εκκλήσεις για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, συχνά παρέμεναν προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Τόσο στην Κερατέα και Σταμάτα υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, που αναμένεται να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτει τις πληγές.

Αρκετά σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και στις δύο περιοχές, ενώ η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος είναι ανυπολόγιστη. Πολίτες στην Σιντερίνα κατήγγειλαν ότι κάηκε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια.

Κρανίου τόπος και στα της Σέριφου, όπου προχθές η φωτιά κατέκαψε το νοτιοδυτικό μέρος. Σύμφωνα με κάτοικους και πυροσβέστες, η φωτιά ξέφυγε καθώς υπήρχαν μόνο τέσσερις πυροσβέστες και ένα όχημα, ενώ οι ενισχύσεις άργησαν να φτάσουν, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές σπίτια και επιχειρήσεις. 

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά, που εκδηλώθηκε την Κυριακή σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βαθύ Αυλίδος στην Εύβοια τυλίγοντας στις φλόγες επιχειρήσεις και τώρα καίει χώρο εργοστασίου, χωρίς να υπάρχει άλλη απειλή, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Και το μέτωπο στην Αγία Μαρίνα της Ζακύνθου εξακολουθεί να απασχολεί τις δυνάμεις, που επιχειρούν και σήμερα σε δύσβατη δασική περιοχή. Εστάλησαν πυροσβέστες από την Κυλλήνη για να τις ενισχύσουν.

Τέλος, η φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας παραμένει επίσης σε εξέλιξη, αλλά παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτο: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Είναι κτήνη: Ισραηλινοί στρατιώτες πετούν νεκρούς Παλαιστίνιους από ταράτσες (Βίντεο-σοκ)

Εικόνες που σοκάρουν ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Δυτική...

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κ.Ε. η πάσα για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου – Φάμελλο θα στηρίξουν οι «87»

*Του Νίκου Σβέρκου - Η Πολιτική Γραμματεία εχτές αποφάσισε να μην υπάρξουν...

Ακρίβεια: Ποιά προϊόντα είναι ακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με Ισπανία και Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ακρίβεια συνεχίζει να μαστίζει εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη...

ΠΑΣΟΚ: Βολές Χάρη Δούκα κατά Νίκου Ανδρουλάκη από την Κέρκυρα

Βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και αιχμές κατά της...
Διαφήμιση