Κασσελάκης: “Προχωράμε μόνοι μας με ανοιχτό μυαλό – Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο Mega, λίγη ώρα μετά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Έγινε η αρχή με τη μείωση διαφοράς, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Εάν είναι να μιλάμε με όρους στοιχηματικούς ή μαθηματικούς να είμαστε αντικειμενικοί. Μετά από δύο διασπάσεις -και ειδικά αν βάλεις και την μεγάλη απώλεια σε Ροδόπη και Ξάνθη- στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρυσι, ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41 στο 28» τόνισε αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Ποιοτικά ήταν η πρώτη φορά που είχα εισροή από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Κερδίσαμε δυναμικά κοινά όπως οι νέοι 17-35 ετών, αυτό είναι μια παρακαταθήκη για εμάς. Βγήκαμε πρώτοι στους αναποφάσιστους. Και το πιο βασικό ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε περήφανος για το κόμμα και σημείωσε ότι «προχωράμε μόνοι μας με ανοιχτές πόρτες».

Από την πολιτική μου σταδιοδρομία έχω μάθει να επενδύω στη βάση και στην κοινωνία. Θα δώσουμε τη δυνατότητα στην κοινωνία να μιλήσει. Προχωράμε μόνοι με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτές πόρτες. Αν η κοινωνία αποφασίσει ότι θέλει ένα μεγαλύτερο σχήμα, τότε ο ηγέτης αυτού του σχήματος θέλει νομιμοποίηση από το λαό. Δεν χρειάζεται να μπούμε στο σενάριο. Πολλοί πίσω από κλειστές πόρτες σχεδιάζουν. Ο κόσμος το έχει σιχαθεί αυτό», υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Νέα Αριστερά που αποκλείεται από τον ΣΥΡΙΖΑ από κάθε συνεργασία, τόνισε: «Έχουν ακουστεί πολλά, έχουν γραφτεί πολλά, δεν θέλω να σχολιάσω. Θεωρώ ότι η Νέα Αριστερά πρέπει να επιστρέψει τις έδρες της. Μιλάμε για όλο το υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθησα ειλικρινά να μπορούμε να προχωρήσουμε. Η κ. Αναγνωστοπούλου έλεγε για τον Γεωργούλη ότι είναι ανήθικο να κρατήσει την έδρα».

Αναφέρθηκε στον επικείμενο ανασχηματισμό λέγοντας: «Είναι ανακύκλωση αυτό που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Θα έπρεπε όμως να τιμωρήσει κάποιους υπουργούς που είπαν βλακείες προεκλογικά, όπως τον Σκέρτσο και τον Γεωργιάδη». Εκτίμησε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές» αν και όπως σημείωσε «δεν είμαι στο μυαλό του και δεν έχω πρέντατορ για να ακούω τις σκέψεις των άλλων». Ωστόσο πρόσθεσε «αυτό που συνέβη στις ευρωεκλογές είναι μη αναστρέψιμο. Για να μπορεί να πετύχει στο εξής η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών σε βασικές της πολιτικές. Αφού δεν θα το κάνει θα έχει φτωχοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και θα αναλάβουμε εμείς».

Σχολιάζοντας τις «γκρίνιες στο εσωτερικό της ΝΔ για πολλά πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ» είπε: «Η πολιτική που εφαρμόζουν δεν θυμίζει ΠΑΣΟΚ, είναι μία στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική, οπότε γιατί διαμαρτύρονται;».

Τέλος, για το αν θα παραστεί στο συνέδριο του Ιδρύματος του Αλέξη Τσίπρα είπε: «Φυσικά σκοπεύω να πάω αν το επιτρέψει και το πρόγραμμα μου. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Είναι κτήνη: Ισραηλινοί στρατιώτες πετούν νεκρούς Παλαιστίνιους από ταράτσες (Βίντεο-σοκ)

Εικόνες που σοκάρουν ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Δυτική...

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κ.Ε. η πάσα για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου – Φάμελλο θα στηρίξουν οι «87»

*Του Νίκου Σβέρκου - Η Πολιτική Γραμματεία εχτές αποφάσισε να μην υπάρξουν...

Ακρίβεια: Ποιά προϊόντα είναι ακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με Ισπανία και Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ακρίβεια συνεχίζει να μαστίζει εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη...

ΠΑΣΟΚ: Βολές Χάρη Δούκα κατά Νίκου Ανδρουλάκη από την Κέρκυρα

Βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και αιχμές κατά της...
Διαφήμιση