Ηλεία: Στον εισαγγελέα ο 37χρονος για τη δολοφονία της 11χρονης – Συγκλονιστική μαρτυρία της μάνας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε κατάσταση σοκ είναι η τοπική κοινωνία στο χωριό Μυρτιά του νομού Ηλείας μετά την αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής, για την εξαφάνιση της οποίας είχε εκδοθεί Amber Alert. Σήμερα Τρίτη (11/6) στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 37χρονος θείος του κοριτσιού, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε ότι τη σκότωσε

Η 11χρονη βρέθηκε νεκρή νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Καταράχι, ανάμεσα στα Λεχαινά και την κοινότητα της Αρετής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δολοφονήθηκε με πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα κατσαβίδι. Σήμερα, η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δείξει αν υπήρξε απόπειρα βιασμού ή βιασμός.

Όπως έγινε γνωστό ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικης και είχε καταδικαστεί το 2020 από Μικτό Ορκωτό Ζακύνθου σε 9 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο παρέμενε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του, με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

«11 χρονών τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε;»

Σπαρακτική είναι η μαρτυρία της μητέρας της 11χρονης Βασιλικής, η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1. Ανάμεσα σε λυγμούς, περιέγραψε τις στιγμές πριν την εξαφάνιση του παιδιού της, ενώ τόνισε ότι ο 37χρονος είναι πρώτος της ξάδελφος.

«Το μόνο που μου είπε η αστυνομία είναι ότι το κορίτσι μου είναι σε μια αποθήκη σκοτωμένο. Χίλιες φορές να μου το έφερνε ο Θεός, να ήταν ζωντανό και να μου το έφερνε ανάπηρο. 11 χρονών τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε;» τόνισε η μητέρα της Βασιλικής.

«Ήταν πρώτος μου ξάδερφος. Αυτό το αυτοκίνητο που είχε ο θείος, το είχαμε εμείς πρώτα. Το είχε ο σύζυγός μου και το πούλησε. Και η Βασούλα μου του το έπλυνε. Ήμουν μπροστά, δεν άκουσα να της πει κάτι, να της κάνει κάποιο νόημα που να μου κινήσει την περιέργεια. Έφυγε αυτός, έφυγε και ο ανιψιός μου που ήμασταν εκεί, μου λέει η κορούλα μου μαμά εγώ πάω μέχρι τον παππούλη μου. Εγώ πήγα στο σπίτι. Τώρα, αν δεν πήγε μέχρι τον πεθερό μου, δεν ξέρω τι να πω… Με εμένα η κόρη μου ήταν μέχρι τις 21:10. Μέχρι τις 21:30 οι κάμερες το δείχνουν στον φούρνο, να περνάει από το φαρμακείο, να έρχεται στο σπίτι. Από το φαρμακείο και μετά, χάνονται τα ίχνη και βρίσκονται μετά το νηπιαγωγείο. Χωρίς να έχει μπει στο αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο πήγαινε σιγά. Το είδαμε με καθαρή εικόνα αυτό το αμάξι την ώρα που πέρασε η Βασιλική», είπε η μητέρα.

«Αυτό το κοριτσάκι όταν γεννήθηκε, είχε πρόβλημα στο συκώτι, είχε καρκίνο, έκατσα 3 μήνες στο Ρίο» συνέχισε. «Καλύτερα να μου το έπαιρνε ο Θεός όταν ήταν άρρωστο παρά αυτό το πράγμα… Δεν έχω λόγια… Εγώ ζήτησα βοήθεια από όλον τον κόσμο για να βρω το παιδί μου ζωντανό, τώρα να κάνω τι; Θα γυρίσει πίσω;» συγκλόνισε με τα λόγια της.

Για το έγκλημα μίλησε στον ΑΝΤ1 η Κωνσταντία Δημογλίδου. εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ. Όπως είπε, ο 37χρονος ήταν από την πρώτη στιγμή στο «κάδρο» των ερευνών καθώς «ελέγχθηκε βιντεοληπτικό υλικό που φαινόταν ότι αυτός είχε παρασύρει το παιδί στο σημείο».

Πηγή: avgi.gr

Φωτο: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια στους δρόμους της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Μήνυμα «ενάντια στο μακέλεμα των λαών στη Μέση Ανατολή και στην...

Έχει «λήξει» η υπόθεση του «κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς»;

*Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος - Να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής:...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτική συνεδρίαση της Κ.Ε. – Κατατέθηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη μέσω… Τζάκρη

Σε «εκρηκτικό κλίμα» συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με...

Γάζα: Πάνω από 41.802 Παλαιστίνιοι νεκροί μέχρι τώρα από τις ισραηλινές επιδρομές

Χωρίς διακοπή και τέλος, το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ...
Διαφήμιση