Κεντρική ομιλία Κασσελάκη στο Σύνταγμα με φουλ επίθεση στην κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επίθεση σε πολύ υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Από την Πλατεία Συντάγματος, λοιπόν, και στον απόηχο της σκληρής αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών με την υπόθεση του Πόθεν Έσχες, ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες (ακρίβεια, Τέμπη, υγεία, παιδεία κτλ.), όμως κυρίως υπογράμμισε τις διαφορές του με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας καταρχάς ότι ο ίδιος δεν έχει τίποτα να κρύψει.  

«Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με την ΕΥΠ. Εμένα δεν με κρατάτε από πουθενά», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε όλοι λαμόγια. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Εγώ είμαι καθαρός ουρανός». 

Αφού αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα πολιτική του διαδρομή, ο Στ. Κασσελάκης απευθύνθηκε στον κόσμο σημειώνοντας πως «έχω την αίσθηση ότι κάτι περιμένατε κι εσείς. Κάποιον που να μπορέσει να φέρει κάτι καινούργιο. Χωρίς να σας κοροϊδεύει. Χωρίς να σας κρύβεται. Και μπορεί κάποιες στιγμές να υπερέβαλα, αλλά δεν κρύφτηκα ποτέ». Και τόνισε: «Δεν είμαι τέλειος. Δεν είμαι αλάνθαστος. Αλλά είμαι καθαρός όπως κι εσείς. Θέλετε να πάμε μαζί;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επανέλαβε τη διαφοροποίησή του από τον Κυρ. Μητσοτάκη λέγοντας: «Ας διαλέξει ο ελληνικός λαός τι θέλει. Την αναλγησία ή την ενσυναίσθηση. Στηρίξτε αυτόν που στέκεται κόντρα σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές σας».

Η «μαύρη προπαγάνδα» και τα «εντεταλμένα» ΜΜΕ

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Κασσελάκης στις «επιθέσεις» που δέχθηκε για τα περιουσιακά του στοιχεία: «Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος θα έχει συγκροτηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας που να επιχειρεί να τσακίσει, να συντρίψει, να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Που να προσπαθεί να φτάσει μέχρι το μεδούλι της ψυχής του άλλου και να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του. Το έζησα με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων. Τέτοια λύσσα. Τέτοια λάσπη. Τέτοιο ψέμα. Τέτοιο στημένο παιχνίδι. Τέτοια ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και εντεταλμένων του ΜΜΕ δεν φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου».

Και πρόσθεσε: «Από ποιους, φίλες και φίλοι έγιναν αυτά; Από τον Μαχάτμα Γκάντι της ελληνικής πολιτικής; Όχι! Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Από την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της. Από τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον, έπιασε το οικογενειακό έδρανο στη Βουλή και έρχεται να παρουσιαστεί ως τιμητής των ανθρώπων έχοντας 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, αδήλωτο σπίτι, αδήλωτη off shore και δύο ολόκληρα χρόνια να παρουσιάσει πόθεν έσχες γιατί κρατάει ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα!».

Η σημασία των εκλογών και το μήνυμα στους ψηφοφόρους

Ο Στ. Κασσελάκης χαρακτήρισε την ερχόμενη Κυριακή των εκλογών ως την «τελευταία ευκαιρία», λέγοντας: «Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές. Το μήνυμα “αλαζονεία τέλος” το στέλνουμε την Κυριακή. Μετά, το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια. Είναι η τελευταία ευκαιρία να πούμε στον κ. Μητσοτάκη:  Κοίτα λίγο κάτω, είμαστε κι εμείς εδώ. Ζει και ο ελληνικός λαός εδώ. Δεν ζεις μόνο εσύ, οι φίλοι σου και το κόμμα σου, το πιο πτωχευμένο – ζάπλουτο κόμμα της Ευρώπης».

Υπογράμμισε τη σημασία της αλλαγής της πολιτικής δυναμικής και την προοπτική ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, αναφέροντας: «Αν τη Δευτέρα η ΝΔ έχει φάει μόνο ένα εκλογικό χαστούκι από όσα δίνει στους πολίτες καθημερινά, όλα θα είναι αλλιώς. Αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητη, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, όλα θα είναι αλλιώς. Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου θα έχει ανατείλει».

Απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπάρξει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, σημείωσε: «Η κυβέρνηση θέλει να πείτε “όλοι ίδιοι είναι”, να μην ψηφίσετε κανέναν και να κυβερνάει εκείνη. Με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Μόνο η ψήφος την Κυριακή στέλνει το μήνυμα. Γι’ αυτό είναι η ώρα να δώσουμε μισή ώρα από την Κυριακή μας στην κάλπη. Να ζητήσουμε από τον φίλο, τον συνάδελφο, τον συμφοιτητή, τον γείτονα να το κάνει κι αυτός».

«Αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα, αξίζουμε ψηλότερα. Καλή δύναμη σε όλες και όλους.  Γιατί θέλει δύναμη και κουράγιο, το ξέρω, να παλεύεις με τους λύκους. Αλλά είμαστε όλοι μαζί.  Κανένας μόνος του. Κανένας πίσω. Όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτή είναι η δύναμή μας».

Καταλήγοντας, είπε απευθυνόμενος στον κόσμο πως «είμαι διάφανος μπροστά σας» και δεσμεύθηκε πως «δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ».

Πηγή: efsyn.gr

Φωτο: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει σε σύγκριση με τις εκλογές του 2023 – 5 παρατηρήσεις και 5 ερωτήματα

*Του Γιάννη Αλμπάνη - Μπαίνοντας στον τρίτο δεκαήμερο του...

Ο Μητσοτάκης κάνει πλάτες στο καρτέλ της ενέργειας

*Της Μαριάννας Τόλια - Εδώ και πέντε μήνες οι...

Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης – Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του

*Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή - Αυτός είναι ο οδικός...
Διαφήμιση