Τέμπη – Πατέρας Θώμης: «Αν ο Καραμανλής πήγαινε μόνο για καφέ στο υπουργείο έχει ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Αντώνης Ψαρόπουλος είναι δικηγόρος και πατέρας της 20χρονης Θώμης που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη. Σκοπός της ζωής του πλέον όπως και της πρώην συζύγου του, Μαρίας Καρυστιανού είναι η τιμωρία των ενόχων και η δικαίωση των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο τραγικός πατέρας της 20χρονης Θώμης μίλησε στο δεύτερη μέρος του ντοκιμαντέρ του Mega για τα Τέμπη και αποκάλυψε τις ευθύνες πολιτικές και ποινικές του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή φωτίζοντας ένα κρίσιμο σημείο της δικογραφίας και της εθνικής τραγωδίας εκείνο της άρνησης της  Hellenic Train να υπογράψει με τον ΟΣΕ τη σύμβαση για την πρόσβαση και τη χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου. 

«Στο τέλος του 2021 ο ΟΣΕ έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στην Hellenic Train, για να υπογράψει επιτέλους σύμβαση πρόσβασης και χρήσης του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Γιατί δεν το είχε κάνει ούτε το 2020 ούτε το 2021. Και από μετέπειτα αλληλογραφία που έχει πέσει στα χέρια μας και είναι κομμάτι της δικογραφίας αποδεικνύεται ότι ούτε το 2022 ούτε το 2023 είχε υπογραφεί αυτή η σύμβαση πρόσβασης και χρήσης», επεσήμανε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι εμπορικές εταιρείες την είχαν υπογράψει. 

Ο πατέρας της Θώμης υπογράμμισε ότι αν και η Hellenic Train δεν είχε υπογράψει τη σύμβαση έπαιρνε επιδότηση από το ελληνικό δημόσιο με 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αυτή η χρηματοδότηση έχει να κάνει και με την επιδότηση του εισιτηρίου και με κάποιες άλλες παροχές που άπτονται της ασφάλειας που πρέπει να προσφέρει η Hellenic Train στους επιβάτες.

Η νομική του άποψη είναι ότι η Hellenic Train «ακριβώς επειδή έβλεπε την κατάσταση του δικτύου και τη μη εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας γνωρίζοντας τα χάλια του δικτύου δεν ήθελε να υπογράψει. Θα ήταν σαν να υπέγραφε ότι ξέρει την κατάσταση και το αποδέχεται. Και θα προβληθεί ως επιχείρημα στο δικαστήριο από την εταιρεία».

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί η σύμβαση από τον ΟΣΕ και πρωτίστως από το υπουργείο Μεταφορών που δεν το έκανε.

«Συνεπώς υπάρχει γνώση, υπάρχει αλληλογραφία ότι υπήρχε κίνδυνος να συμβεί δυστύχημα και παρόλα αυτά δεν έπραξαν τα δέοντα», επεσήμανε ο Αντώνης Ψαρόπουλος αναφέροντας ότι υπάρχει αλληλογραφία με την οποία προειδοποιούσαν για την κατάσταση του δικτύου το υπουργείο Μεταφορών τόσο από τους εκπροσώπους των μηχανοδηγών και των σταθμαρχών όσο και από τη ΡΑΣ  και εκπροσώπους του ΟΣΕ, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη καταθέσει στη δικαιοσύνη.

«Αναμένω να ασκηθούν ποινικές διώξεις», ανέφερε ο πατέρας της Θώμης λέγοντας για τον Κώστα Καραμανλή: «Εκτός εάν ο κ. Καραμανλής πήγαινε μόνο για καφέ στο υπουργείο του οπότε η ευθύνη του είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει σε σύγκριση με τις εκλογές του 2023 – 5 παρατηρήσεις και 5 ερωτήματα

*Του Γιάννη Αλμπάνη - Μπαίνοντας στον τρίτο δεκαήμερο του...

Ο Μητσοτάκης κάνει πλάτες στο καρτέλ της ενέργειας

*Της Μαριάννας Τόλια - Εδώ και πέντε μήνες οι...

Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης – Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του

*Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή - Αυτός είναι ο οδικός...
Διαφήμιση