Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων πυροσβεστών – Ζητούν μονιμοποίηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η σημερινή και αυτή τη μέρα επέλεξαν τα μέλη 17 σωματείων πυροσβεστών να πραγματοποιήσουν συντονισμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αναδείξουν την ένδεια πολιτικών πρόληψης της πολιτείας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την προστασία του περιβάλλοντος καταγγέλλοντας την τρομακτική έλλειψη σε προσωπικό που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα

Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν μέλη των σωματείων μονίμων, πενταετούς και εποχικών εργαζομένων στην Πυροσβεστική για να διεκδικήσουν την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αλλά και την επίλυση πάγιων αιτημάτων τους. Οι πυροσβέστες ζητούν συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια για να του εκθέσουν τα κρίσιμα προβλήματα του κλάδου.

Οι 2.350 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ζητούν να ενταχθούν ως μόνιμοι στην Πυροσβεστική καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες γνωστές εδώ και χρόνια, με το Σώμα να έχει αποψιλωθεί από την περίοδο των μνημονίων και μετά ενώ οι μεγάλες σειρές που εισήλθαν τη δεκαετία του 1990 οδεύουν προς συνταξιοδότηση. Ιδιαίτερα οξύμωρο είναι ότι οι μόνιμοι πυροσβέστες έχουν όρια συνταξιοδότησης κοντά στα 50 έτη, ενώ για τους πενταετούς υποχρέωσης μπορεί να χρειαστεί να ξεπεράσουν τα 65, για να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα!

Ζητούν άμεση κάλυψη των τριών χιλιάδων εξακοσίων κενών από τους συμβασιούχους πυροσβέστες, την άμεση εφαρμογή του νόμου για την μονιμοποίηση των 430 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, την ίση μεταχείριση και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

Πέρα από προσλήψεις προσωπικού από τη δεξαμενή των εποχικών πυροσβεστών λόγω κεκτημένης εμπειρίας διεκδικούν την αμοιβή της εργασίας πέραν του κανονικού, την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, στο σύνολο του προσωπικού και την ομογενοποίηση των Π.Π.Υ. για το Συνταξιοδοτικό.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι φέτος έχει παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό των πυρκαγιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 600 πυρκαγιές, ενώ το αντίστοιχο διάστημα τον Μάιο του 2023, ήταν 223. Πρόκειται για μια ανησυχητική αύξηση της τάξης του 268%, η οποία δεν προλαμβάνεται μόνο με αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, και πυροπροστατευτικά πρόστιμα στα ακαθάριστα οικόπεδα, το οποίο όπως καταγγέλλουν οι πυροσβέστες στόχο έχει κυρίως τη μεταβίβαση ποινικών και άλλων ευθυνών στους φορολογούμενους πολίτες κι όχι την μείωση των πυρκαγιών.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Κήρυξη πολέμου η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε το Ισραήλ...

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...
Διαφήμιση