Νοσοκομείο Ηρακλείου:  Έκοψαν το Pet Scan το απόγευμα για οικονομία – Δεν «είναι για πάσα νόσο και μαλ@κία»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε μια πρωτοφανή απόφαση που συνόδευσε με πρωτοφανείς δηλώσεις  προχώρησε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου. 

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκηςαπαγόρευσε να γίνονται το απόγευμα εξετάσεις Pet Scan στους ογκολογικούς ασθενείς υποστηρίζοντας ότι βάζει «μέσα» το νοσοκομείο κατά 1,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και ξεστομίζοντας την απίστευτη φράση «δεν είναι πανάκεια, δεν είναι για πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κία», σύμφωνα με δηλώσεις του στην τοπική ιστοσελίδα patris.

Στις δηλώσεις του διοικητή του ΠΑΓΝΗ έδωσε πληρωμένη απάντηση η καθηγήτρια Πυρηνικής Ιατρικής και διευθύντρια του τμήματος και υπεύθυνη για την λειτουργία του Pet Scan, Σοφία Κουκουράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εγώ τον όρκο τον έδωσα στον Ιπποκράτη όχι στο υπουργείο Οικονομικών».

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για το οικονομικό κόστος της εξέτασης που βάζει «μέσα» το νοσοκομείο η Σοφία Κουκουράκη πέταξε το γάντι στον Γιώργο Χαλκιαδάκη λέγοντας:

«Εφόσον ο διοικητής θεωρεί ότι τον βάζει “μέσα” γιατί υπέγραψε τη σύμβαση με το υπουργείο Υγείας και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςας το κλείσει. Να μας δώσει την οικονομοτεχνική μελέτη στην οποία βασίστηκε, για να το λέει. Επίσης γνωρίζω καλύτερα από οποιονδήποτε αν γίνονται εξετάσεις, χωρίς ένδειξη», επεσήμανε η καθηγήτρια Πυρηνικής Ιατρικής απαντώντας στην απίστευτη δήλωση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ ότι το Pet Scan δεν είναι «για πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κία».

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της απαγόρευσης να πραγματοποιείται η εξέταση Pet Scan τις απογευματινές ώρες, η αναμονή για τους ογκολογικούς ασθενείς έχει φτάσει τους δύο μήνες με αποτέλεσμα δεκάδες να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΠΑΓΝΗ ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου η λειτουργία του ψηφιακού Pet Scan, του πρώτου σε Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα. H εξέταση, μεταξύ άλλων είναι σημαντική για τον σχεδιασμό της ογκολογικής θεραπείας.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Κήρυξη πολέμου η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε το Ισραήλ...

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...
Διαφήμιση