ΠΑΣΟΚ: Πάει για την έκπληξη λίγες μέρες πριν τις ευρωκάλπες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη –

Εβδομάδα μεγάλων ανοιχτών συγκεντρώσεων για το ΠΑΣΟΚ, μετά την Πάτρα σειρά έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή το Ηράκλειο Κρήτης ● Την Τετάρτη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αθήνα, η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Ηαρχή –σύμφωνα με τους αρχαίους προγόνους μας– μπορεί να είναι το ήμισυ του παντός, όμως στην πολιτική και στις εκλογές η επιτυχία ή αποτυχία κρίνεται στο τέλος. Καθώς, λοιπόν, διανύουμε την τελευταία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, στη Χαριλάου Τρικούπη κορυφώνουν την προσπάθεια, ώστε το βράδυ της 9ης Ιουνίου να συμβεί αυτό που ευθαρσώς δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφ.Συν.», δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση «στην όχθη των νικητών».

Στο ηγετικό επιτελείο, με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν από τον κόσμο αλλά και από τις περιοδείες του προέδρου του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα προσφέρεται για χαμόγελα, είτε το ποσοστό που θα λάβουν συγκριθεί με εκείνο των τελευταίων εθνικών εκλογών είτε με των ευρωεκλογών. Με άλλα λόγια, πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταγράψει αισθητή εκλογική άνοδο, η οποία, σε αντίθεση με την πτώση που εκτιμούν -σύμφωνα και με τις μετρήσεις- ότι θα σημειώσει τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τους κατατάξει στους κερδισμένους της διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση, στην τελική ευθεία για τις κάλπες εντείνουν κατακόρυφα τους ρυθμούς, περνώντας πλέον στη φάση των μεγάλων -για τα δεδομένα της εποχής και του ενδιαφέροντος των ψηφοφόρων γενικότερα- συγκεντρώσεων, σε κεντρικές πόλεις της χώρας. Η αρχή έγινε την περασμένη Παρασκευή, σε ένα από τα παραδοσιακά πράσινα κάστρα, την Πάτρα, απ’ όπου ο κ. Ανδρουλάκης προέβλεψε ότι, την άλλη Κυριακή, «το ΠΑΣΟΚ θα είναι ευχάριστη έκπληξη για όλους τους δημοκράτες και δυσάρεστη έκπληξη για τον κ. Μητσοτάκη».

Στη Θεσσαλονίκη

Οπως τόνισε ειδικότερα, «η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προγραμματική, αξιόπιστη παράταξη, για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και οι πολίτες έχουν πολλούς λόγους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του, για να υπάρχει αξιόπιστη, ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και όχι το lifestyle και το σόου που είναι δώρο εξ ουρανού για τον κ. Μητσοτάκη».

Σήμερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί για ακόμη μια φορά στη Θεσσαλονίκη, όπου θα απευθύνει ανοιχτή ομιλία. Χθες και προχθές, περιόδευσε σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες, απ’ όπου κάλεσε τον λαό «να μην επιλέξει με πυξίδα τον φόβο για τα χειρότερα, αλλά με γνώμονα την ελπίδα, την περιφρόνηση που έχει επιδείξει αυτή η κυβέρνηση στα πραγματικά». Και ζήτησε να τιμωρήσουν την αλαζονεία και την ασυδοσία της Ν.Δ.

Πυρετώδεις είναι ήδη οι προετοιμασίες και για τη συγκέντρωση της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 της Τετάρτης στο Θησείο. Ολες οι οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί έντονα, με στόχο η τελευταία ομιλία στο Λεκανοπεδίου να στείλει ένα καθαρά νικηφόρο μήνυμα. Η αυλαία της προεκλογικής περιόδου θα πέσει παραδοσιακά από την ιδιαίτερη πατρίδα του Νίκου Ανδρουλάκη και άλλο ένα προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, το Ηράκλειο Κρήτης.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια στους δρόμους της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Μήνυμα «ενάντια στο μακέλεμα των λαών στη Μέση Ανατολή και στην...

Έχει «λήξει» η υπόθεση του «κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς»;

*Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος - Να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής:...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτική συνεδρίαση της Κ.Ε. – Κατατέθηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη μέσω… Τζάκρη

Σε «εκρηκτικό κλίμα» συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με...

Γάζα: Πάνω από 41.802 Παλαιστίνιοι νεκροί μέχρι τώρα από τις ισραηλινές επιδρομές

Χωρίς διακοπή και τέλος, το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ...
Διαφήμιση