Απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη για το έγκλημα στον Πειραιά – Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» ανέφερε σε δύο τοποθετήσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο υπουργός Ναυτιλίας, προχωρώντας σε άκρως προβληματικές δηλώσεις.

Τα λόγια του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, εξισώνει τον θάνατο του 36χρονου, με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν με τη δικαιοσύνη εκείνοι που φέρουν σοβαρότατες ευθύνες για την τραγική απώλεια ζωής. 

Τα βίντεο, άλλωστε, αλλά και οι μαρτυρίες που κυκλοφορούν, καταγράφουν, πέρα από το σπρώξιμο από εργαζόμενους του πλοίου, μια σειρά από εγκληματικές αμέλειες, αλλά και απόπειρα συγκάλυψης του γεγονότος μέσω της ψευδούς ανακοίνωσης που εκδόθηκε από τα μεγάφωνα του πλοίου.

Κι όμως ο αρμόδιος υπουργός έσπευσε να προβεί στις συγκεκριμένες δηλώσεις, ενώ σε άλλη εμφάνισή του ανέφερε «ένας άνθρωπος πήγε να ταξιδέψει και βρέθηκε νεκρός, και ένας άλλος άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο».

Τα λόγια του Μ. Βαρβιτσιώτη προκάλεσαν πλήθος σφοδρών αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας αποτροπιασμό για τις δηλώσεις αυτές και ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τις καταδικάσει.

Αναλυτικά:

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση.

«Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας.

Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Κήρυξη πολέμου η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε το Ισραήλ...

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...
Διαφήμιση