Οι κινήσεις των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Δημήτρη Τερζή –

Ενάμιση μήνα πριν από τις εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας και οι υποψήφιοι για την προεδρία εντείνουν τις προσπάθειές τους να έρθουν σε επαφή με όλο και περισσότερο κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που είναι προ των πυλών ο Αύγουστος και έρχονται τα λεγόμενα «μπάνια του λαού».

Η Εφη Αχτσιόγλου ξεκινά αύριο την περιοδεία της στη βόρεια Ελλάδα με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση στο Τελλόγλειο. Την Πέμπτη θα επισκεφτεί την Εδεσσα, ενώ την Παρασκευή θα βρεθεί στην πόλη της, τα Γιαννιτσά, συμμετέχοντας σε διάλογο-συζήτηση που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Η περιοδεία θα κλείσει με ακόμα δύο επισκέψεις, μία στην Καβάλα την Παρασκευή και άλλη μία στη Βέροια το Σάββατο, όπου η υποψήφια πρόεδρος θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση στον Πολυχώρο Πάρκου Ελιάς.

Συνέντευξη στο Open παραχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπου, μεταξύ άλλων και με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές, ζήτησε εξηγήσεις από τη Ν.Δ. γιατί ακύρωσε τους δασικούς χάρτες που ήταν έτοιμοι από το 2019, όπως επίσης και γιατί έχει ακυρώσει την αποκεντρωμένη διαχείριση των δασών και έχει επιλέξει τη συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο, «που προφανώς δεν υπάρχει η ίδια πληροφόρηση των τοπικών ιδιοτήτων».

Σε ό,τι αφορά τα του ΣΥΡΙΖΑ και τους υπόλοιπους υποψηφίους, ανέφερε ότι «δεν είμαστε αντίπαλοι. Στο ίδιο κόμμα είμαστε και στο ίδιο κόμμα θα είμαστε και μετά». Για την κατεύθυνση του κόμματος είπε πως «είναι μια σοβαρή συζήτηση που πρέπει να κάνουμε για την ταυτότητα του κόμματος. Γιατί αλλιώς έχουμε τον κίνδυνο του λαϊκισμού. Ενα κόμμα που να λέει ναι σε όλα. Ενα αριστερό κόμμα στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υποσχεθεί τα πάντα σε όλους, ούτε να παίρνει όλα τα αιτήματα και αυτή να είναι η πολιτική του».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς συνεχίζει τις συναντήσεις με στελέχη αλλά και με παράγοντες από τον χώρο του εμπορίου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.λπ., ενώ χθες έκανε παρέμβαση με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επ’ ευκαιρία της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. «Φέτος, 49 χρόνια μετά, δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε σε ένα μέτωπο δημοκρατίας ενάντια στους υμνητές της Χούντας, στην Ακροδεξιά που βγαίνει πάλι από το περιθώριο και όσους συναγελάζονται μαζί τους», ανέφερε μεταξύ άλλων. Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», επαναλάμβανε την άποψή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να φύγει από τη φωλιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια στους δρόμους της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Μήνυμα «ενάντια στο μακέλεμα των λαών στη Μέση Ανατολή και στην...

Έχει «λήξει» η υπόθεση του «κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς»;

*Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος - Να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής:...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτική συνεδρίαση της Κ.Ε. – Κατατέθηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη μέσω… Τζάκρη

Σε «εκρηκτικό κλίμα» συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με...

Γάζα: Πάνω από 41.802 Παλαιστίνιοι νεκροί μέχρι τώρα από τις ισραηλινές επιδρομές

Χωρίς διακοπή και τέλος, το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ...
Διαφήμιση