Νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου – Τσίπρας: Το 2023 έρχεται η πολιτική αλλαγή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η πολύπειρη δημοσιογράφος παίρνει τη σκυτάλη από τον Νάσο Ηλιόπουλο που θα είναι υποψήφιος στην Α΄Αθήνας. Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε την Πόπη Τσαπανίδου ως τη νέα εκπρόσωπο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία μαζί της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ευχαρίστησε τον Νάσο Ηλιόπουλο και γνωστοπποίησε την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες εκλογές στην Α’ Αθήνας. 

Επίσης, έκανε λόγο για το 2023 ως «χρονιά της μεγάλης νίκης και της πολιτικής αλλαγής». 

Ποια είναι η Πόπη Τσαπανίδου

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι μία καταξιωμένη δημοσιογράφος, για την οποία δεν απαιτούνται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει διαγράψει πορεία δεκαετιών στον χώρο της ενημέρωσης.

Γεννήθηκε το 1967, κατάγεται από το Βαλτοτόπι Κιλκίς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Από αρκετά μικρή ηλικία έγινε σαφές ότι κόλλησε το «μικρόβιο» της δημοσιογραφίας, καθώς η πρώτη της δουλειά ήταν η έκδοση σχολικής εφημερίδας στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. «Παρέσυρα μάλιστα μια συμμαθήτρια, την έβαλα να τρέχει μαζί μου να γράφει εκθέσεις και να παίρνει συνεντεύξεις από τα υπόλοιπα παιδάκια και αυτό ήταν!», αναφέρει η ίδια στην ιστοσελίδα της.

Στα 16 της εργάστηκε στον Ελληνικό Βορρά όταν ήταν καθημερινή εφημερίδα της Θεσσαλονίκης και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να δημοσιογραφεί.

Στη δημοσιογραφική της καριέρα έχει περάσει από διάφορα πόστα στη ραδιοτηλεόραση και τις εφημερίδες, ενώ το 2011 δημιούργησε το www.ipop.gr.

Έχει παρουσιάσει εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου της ΝΕΤ. Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλα τα κανάλια και σε όλες τις θέσεις.

Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στην ΕΡΤ και στον σταθμό Μουσικός (νυν Pride) 98,6.

Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2022 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Η Πόπη Τσαπανίδου υπήρξε παντρεμένη με τον ηλεκτρολόγο Ευτύχη Μανωλαράκη (απεβίωσε το 1991) με τον οποίο απέκτησε τρεις κόρες: την Εύα και τις δίδυμες Μαρίνα και Ευτυχία. Το 2021 έγινε για πρώτη φορά γιαγιά, αποκτώντας έναν εγγονό από την κόρη της, Μαρίνα.

Συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα

Στο μεταξύ στην Κουμουνδούρου συνεδριάζουν η Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από κοινού με τον Πολιτικό Σχεδιασμό. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και ο σχεδιασμός του κόμματος εν όψει εκλογών.

Μεταξύ των θεμάτων είναι το ζήτημα της ψήφου των ομογενών, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιμένει να δει την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, αν και πηγές του κόμματος ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό, εκτιμώντας ότι καθώς αντιμετωπίζει θέμα στο Επικρατείας και στην Α’ Αθήνας, απ’ όπου έφυγε η έδρα, θέλει να τη δώσει  στην Ομογένεια, με αποτέλεσμα να προκαλείται το παράδοξο να εκλέγεται βουλευτής με 2.500 ψήφους.

Άλλο θέμα είναι το πρώτο «πακέτο» υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές του 2023, ο χρόνος των εκλογών με βάση τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ θα αποφασιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κ.Ε., όπου θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες.

Ευχές Οικονόμου

Την εναλλαγή στην εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου:

Η είδηση για την Πόπη Τσαπανίδου έρχεται λίγο αφότου ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN ανακοίνωσε την παραίτηση της για προσωπικούς λόγους.  

Βίντεο: ieidiseis.gr – news247.gr

Πηγές: efsyn.gr – ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...

Ακρίβεια διαρκείας μέχρι το 2026 φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Έρχεται άσχημο φθινόπωρο

*Του Γιάννη Αγουρίδη - Σε υψηλές πτήσεις κινείται ο πληθωρισμός...
Διαφήμιση