Πούτιν σε Μακρόν και Σολτς: Θα αναγνωρίσω Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ σύντομα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, σήμερα 21 Φεβρουαρίου, μετέδωσε πριν λίγο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το TASS, ο Πούτιν, ο οποίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Μακρόν και τον Σολτς, δήλωσε ότι πρόκειται να υπογράψει διάταγμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Ο Μακρόν και ο Σολτς δήλωσαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν τις επαφές.

Οι τηλεοπτικές ομιλίες του Πούτιν προς τους πολίτες, εκτός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και άλλες εμφανίσεις σε εορταστικές περιόδους, ήταν μια αρκετά σπάνια μορφή πριν από την πανδημία.

Συνολικά, είχε πραγματοποιήσει 18 τέτοιες εμφανίσεις από το 2000, χωρίς να υπολογίζονται οι πρωτοχρονιάτικοι χαιρετισμοί, οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των ομιλιών και των συνεντεύξεων Τύπου ή οι απευθείας συνδέσεις του. Ο μεγαλύτερος αριθμός τηλεοπτικών ομιλιών σε ένα μόνο έτος – πέντε – έγινε από τον Πούτιν το 2020 σχεδόν όλες αφορούσαν την κατάσταση με τον κορονοϊό, μία για την ψηφοφορία σχετικά με τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

Έξι φορές σε διαφορετικά έτη, ο πρόεδρος κάλεσε τους Ρώσους να έρθουν στις ομοσπονδιακές εκλογές, μία φορά για ένα δημοψήφισμα και μία φορά για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του για την υποστήριξή τους.

Έξι τηλεοπτικές ομιλίες ασχολήθηκαν με θέματα εσωτερικής και κοινωνικής πολιτικής. Δύο ομιλίες ασχολήθηκαν με τα προβλήματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Ρωσία.

Μια ομιλία τον Ιούνιο του 2001 ήταν αφιερωμένη στην 60ή επέτειο από την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Μια ομιλία του τον Απρίλιο του 2007 περιείχε συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Μπόρις Γέλτσιν για τον θάνατό του.

Η τελευταία τηλεοπτική ομιλία του προέδρου μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, την παραμονή των εκλογών της Δούμας.

Υπό παρόμοιες συνθήκες με τη σημερινή περίπτωση, ο τότε Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ προέβη σε δήλωση αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας στις 26 Αυγούστου 2008.

Εκρήξεις στο Ντονέτσκ

Στο μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για νέους βομβαριδισμούς στο Ντονέτσκ, όπου ακούστηκαν ήχοι πολλαπλών εκρήξεων γύρω στις 18.15 ώρα Ελλάδας, στο κέντρο της ουκρανικής πόλης, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, που έχουν τη στήριξη της Μόσχας. Η φύση των εκρήξεων δεν έχει αποσαφηνιστεί, αναφέρει το Reuters.

Νεκρός άμαχος σε βομβαρδισμό αυτονομιστών

Παράλληλα, ένας άμαχος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν αυτονομιστές στο Ντονέτσκ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (21/2) ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Το θύμα, ένας άνδρας που γεννήθηκε το 1970, σκοτώθηκε στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, όπου ο βομβαρδισμός προκάλεσε, επίσης, διακοπή στην ηλεκτροδότηση, στη θέρμανση και ζημιές σε έναν αγωγό φυσικού αερίου, διευκρίνισε στο Facebook ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Δίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Ουαί υμίν υποκριταί!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Γιατί η ατιμωρησία επικρατεί...

Εργατική Πρωτομαγιά: Σε απεργιακό «πυρετό» όλα τα συνδικάτα  – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε «πυρετό» προετοιμασίας για τις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σε...

Μέση Ανατολή: 72 κρίσιμες ώρες για τη Ράφα εν αναμονή απάντησης για εκεχειρία από τη Χαμάς

Σήμερα αναμένεται να δοθεί η απάντηση από την ισλαμιστική...

«Βράζει» το Columbia: Φοιτητές κατέλαβαν το ίδιο κτίριο από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ

Σε μία κίνηση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με πολλαπλούς συμβολισμούς,...
Διαφήμιση