6 στους 10 πολίτες κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση σε τέσσερις δημοσκοπήσεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κόκκινη κάρτα» δείχνουν στην κυβέρνηση έξι στους δέκα πολίτες σύμφωνα με τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, στην έρευνα της GPO, που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το 57,6% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 41,7% των πολιτών το κρίνει θετικά και μάλλον θετικά.

Αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση της MRB, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το 64,3% αξιολογεί μάλλον και σίγουρα αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης, έναντι 31,8% που την κρίνει σίγουρα θετικά και μάλλον θετικά.

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου πως σύμφωνα με την έρευνα της MRB το 70,9% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα από αυτά που της επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Από την έρευνα της MRB

Αλλά και στη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ANT1 αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια, καθώς το 55,9% απάντησε ότι βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, έναντι 42,4% που απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA το 60% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 34% που πιστεύει ότι πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Απ’ την δημοσκόπηση της Metron Analysis

Και σε αυτή την έρευνα εξάλλου ως σημαντικότερο πρόβλημα αναδεικνύεται η ακρίβεια σε ποσοστό 44%.

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι γνώμες των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του πληθωρισμού, με το 77% των ερωτωμένων να έχουν αρνητική γνώμη και μόλις το 14% να θεωρεί ότι όντως κάτι κάνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis.

Πρόθεση ψήφου

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis η τελική εκτίμηση ψήφου δίνει στη Νέα Δημοκρατία 35,2%, στο ΠΑΣΟΚ 13,7%, στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 12,1%, στο ΚΚΕ 10,3%. 

Στην έρευνα της GPO, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 20,3 μονάδων και συγκεντρώνει  ποσοστό 32,5%. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 12,2%, ΣΥΡΙΖΑ 11,1%, ΚΚΕ 8%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2,1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6,1%, ΝΙΚΗ 3%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,2%.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές;», Νέα Δημοκρατία απαντά το 30,2%, ΠΑΣΟΚ 11,1%, ΣΥΡΙΖΑ 10,9%, ΚΚΕ 7,5%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1,7%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,6%, ΝΙΚΗ 2,6%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2% και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,3%.

Η δημοσκόπηση της MRB και του OPEN δίνει ευρύ προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, ενώ οριακά στη δεύτερη θέση βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 29,1%, ΠΑΣΟΚ 10,7%, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 10,5%, ΚΚΕ 7%, Ελληνική Λύση 6,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3%, Νίκη 2,7%, Σπαρτιάτες 2,5%, Νέα Αριστερά 2%, ΜέΡΑ25: 1,9%, Σύνολο αδιευκρίνιστης ψήφου: 22%.

Στη δημοσκόπηση της Marc στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές λαμβάνουν: 29,7% η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ 13,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 10,1%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ελληνική Λύση 5,6% και ακολουθούν Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, ΜέΡΑ25 με 2,3%, Νέα Αριστερά με 1,9%, άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, ενώ άκυρο/λευκό και αποχή επιλέγουν συνολικά 4,8% των ερωτηθέντων, και αναποφάσιστο είναι το 15,2%.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών που κυριαρχεί στον δημόσιο λόγο τις τελευταίες ημέρες, οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι στην έρευνα της GPO. Ειδικότερα, το 49,1% των ερωτηθέντων τάσσεται «υπέρ» και «μάλλον υπέρ» του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 48,3% τάσσεται «κατά» και «μάλλον κατά». «Υπέρ» και «μάλλον υπέρ» της υιοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια δηλώνει το 28,2%, ενώ «κατά» και «μάλλον κατά» δηλώνει το 69,7%. «Κατά» και «μάλλον κατά» της παρένθετης μητρότητας στα ομόφυλα ζευγάρια τάσσεται το 78,7% και το 18,3% τάσσεται «υπέρ» και «μάλλον υπέρ». Στην πρόταση της εκκλησίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 60,9% τάσσεται «κατά» και «μάλλον κατά», ενώ το 61,5% θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB το 48,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι συμφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ το 48,2% δηλώνει ότι διαφωνεί. Την ίδια στιγμή πολύ μικρότερη είναι η αποδοχή αναφορικά με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ειδικότερα το 54,6% των ερωτηθέντων «σίγουρα διαφωνεί» και το 10,2% μάλλον διαφωνεί (σύνολο διαφωνίας 64,8%). Από την άλλη πλευρά το 30,1% των πολιτών δηλώνει ότι είναι υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Καλεί στο Μαξίμου για «μασάζ» απογοητευμένους βουλευτές λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών

*Του Κώστα Σαββόπουλου - Προσκλητήρια για πολιτικό «μασάζ» στο...

Σκέρτσος από άλλον πλανήτη: «Σχετικά φθηνή χώρα» η Ελλάδα

Η χθεσινή δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου για την ακρίβεια, τους μισθούς...
Διαφήμιση