54 νεκροί την ημέρα – Οι σκληροί δείκτες του κορωνοϊού τραβούν την ανηφόρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τους 54 την ημέρα έφτασαν οι νεκροί την εβδομάδα 25-31 Ιούλη. Πάνω από 55 είναι οι νέες διασωληνώσεις κάθε μέρα. Κι ο Μητσοτάκης πάει στην Κεφαλονιά και πανηγυρίζει για την πορεία του τουρισμού. Το ίδιο και οι υπουργοί του στα ραδιοκάναλα. Μιλάμε για την απόλυτη έλλειψη ενσυναίσθησης, για έναν κοινωνικό αμοραλισμό που ξεπερνά κάθε όριο.

Aπό eksegersi.gr (εδώ κι εδώ)

Και βέβαια, τα παπαγαλάκια εξακολουθούν να μεταδίδουν προκλητικά ότι «η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση», ακολουθώντας πιστά το δόγμα Γκέμπελς: λέγε τα πιο τερατώδη ψέματα με το πιο φυσικό ύφος και να είσαι βέβαιος πως κάποιοι θα τα πιστέψουν. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, έκοψαν τα ημερήσια Δελτία Τύπου του ΕΟΔΥ και τα αντικατέστησαν με εβδομαδιαία, που για να βγάλεις άκρη πρέπει να πάρεις κομπιουτεράκι και να πλακωθείς στις αριθμητικές πράξεις.

 • Τα κρούσματα την εβδομάδα 25-31 Ιούλη ήταν 125.193. Ημερήσιος μέσος όρος 17.885. Ο ΕΟΔΥ, για να μη χαλάσει την παράδοση της «μαϊμουδιάς», ανακοίνωσε 122.230 κρούσματα. «Εθαψε» 2.963 κρούσματα. Φυσικά, τα κρούσματα από τη μια «μαϊμουδίζονται» δεόντως και από την άλλη είναι τυχαία και δεν ακολουθούν κάποια τακτική ιχνηλάτησης, με αποτέλεσμα σε καμιά περίπτωση να μην μας δίνουν  ασφαλή ένδειξη για την πορεία της πανδημίας.
 • Οι εισαγωγές covid ασθενών στα νοσοκομεία ήταν την εβδομάδα 25-31 Ιούλη 365 την ημέρα κατά μέσο όρο. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 399 και την αμέσως προηγούμενη 363. Τη μικρή μείωση δύσκολα την λες έστω και αρχή της ύφεσης της πανδημίας. Θυμίζουμε ότι στις 10 Ιούλη είχαμε 327 εισαγωγές και το τριήμερο 8-10 Ιούλη είχαμε κατά μέσο όρο 355 εισαγωγές την ημέρα. Τα δεκαήμερα πριν από τις 8 Ιούλη είχαμε κατά μέσο όρο 289, 180, 109, 87 εισαγωγές! Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για αλματώδη αύξηση των εισαγωγών, που δίνουν στη συνέχεια βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις, θανάτους.

Σε ό,τι αφορά τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, την εβδομάδα 25-31 Ιούλη έχουμε:

 • Εσπασε το φράγμα των 31.000 νεκρών (31.377 στις 31 Ιούλη).
 • 378 νεκρούς ή 54 την ημέρα κατά μέσο όρο! Η παράδοση του «θαψίματος» συνεχίστηκε, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 355 νεκρούς. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 292 νεκρούς ή 42 την ημέρα κατά μέσο όρο.
 • Σύνολο διασωληνωμένων 138. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 24 Ιούλη, υπήρχαν 132 διασωληνωμένοι!
 • Ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πια, γιατί δεν μας δίνουν αριθμό αποσωληνωθέντων. Ξέρουμε το σύνολο των διασωληνωμένων, ξέρουμε το σύνολο των θανόντων, δεν ξέρουμε όμως το σύνολο όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι την εβδομάδα 25-31 Ιούλη είχαμε τουλάχιστον 384 νέες διασωληνώσεις (378 θανόντες συν 6 που αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων). Δηλαδή, τουλάχιστον 55 νέες διασωληνώσεις την ημέρα κατά μέσο όρο. Σ’ αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθεί ο αριθμός όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ, για να έχουμε ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τουλάχιστον 44 νέες διασωληνώσεις την ημέρα.

Οι μέσοι όροι του Ιούλη διαμορφώνονται ως εξής:

 • Σύνολο θανάτων τον Ιούλη: 1.125 (ο Ιούνης έκλεισε με 387 νεκρούς – Μιλάμε για τριπλασιασμό των νεκρών τον Ιούλη σε σχέση με τον Ιούνη)!
 • Μέσος ημερήσιος όρος θανάτων τον Ιούλη: 36 (πριν από μια βδομάδα ήταν 31 – ο Ιούνης έκλεισε με ημερήσιο μέσο όρο 13).
 • Μέσος ημερήσιος όρος διασωληνώσεων τον Ιούλη: τουλάχιστον 38 (ο Ιούνης έκλεισε με ημερήσιο μέσο όρο 13).

Επαναλαμβάνουμε ότι ο ακριβής αριθμός των νέων διασωληνώσεων είναι μεγαλύτερος, όμως δεν μας επιτρέπουν να τον υπολογίσουμε, γιατί δεν μας δίνουν τον αριθμό των ασθενών που αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Αυτό το κάνουν σκόπιμα, για να μην αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός ότι έχουμε σωρεία νέων διασωληνώσεων.

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας τραβούν την ανηφόρα –Τα τελευταία Στατιστικά της 1ης ΥΠΕ

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας (νεκροί, νέες διασωληνώσεις, σύνολο διασωληνωμένων στις ΜΕΘ) αυξάνονται από βδομάδα σε βδομάδα, μολονότι οι ενσωματωμένοι και συνάμα επικίνδυνοι λοιμωξιολόγοι διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό δεν υπάρχει κίνδυνος το καλοκαίρι γιατί αυξάνονται μόνο τα κρούσματα και όχι οι σκληροί δείκτες. Αντί να σκίσουν τα πτυχία τους και να σταματήσουν να ασχολούνται με την πανδημία, συνεχίζουν να λένε ψέματα για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Εκτός από τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ με τα εβδομαδιαία (πλέον) Δελτία Τύπου υπάρχουν και τα Στατιστικά στοιχεία που βγάζει η 1η ΥΠΕ κάθε Δευτέρα και στέλνει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων του ΕΣΥ προς ενημέρωση των γιατρών. Αυτά τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται για να μαθαίνει ο ελληνικός ποια είναι η εξέλιξη της πανδημίας.

 Στα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ υπάρχουν αποκλίσεις σε σχέση με αυτά που δίνει ο ΕΟΔΥ, όμως υπάρχουν και επιπλέον στοιχεία: πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid-19, MAΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας), ΜΕΛ (Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων) και ΘΑΠ (Θάλαμοι Αρνητικής Πίεσης) για όλες τις ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες). Οι ΥΠΕ είναι επτά: δύο στην Αττική, δύο σε Μακεδονία και Θράκη, μία σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, μία σε Ηπειρο και Πελοπόννησο και μία στην Κρήτη.

Τις βδομάδες 11-17, 18-24 και 25-31 Ιούλη του 2022

 • Οι θάνατοι κάθε μέρα ήταν 30, 42 και 57, αντίστοιχα!
 • Οι νέες διασωληνώσεις κάθε μέρα ήταν 31, 44 και 60, αντίστοιχαΑν η 1η  ΥΠΕ ή ο ΕΟΔΥ έδιναν στοιχεία για τον αριθμξό των νοσηλευόμενων που εξέρχονταν από τις ΜΕΘ, θα είχαμε πλήρη εικόνα για τον αριθμό των ασθενών που διασωληνώνονται στις ΜΕΘ.
 • Το σύνολο των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ (διασωληνωμένων και μη) ήταν 111, 123 και 143, αντίστοιχα. [Οσοι εισάγονται στις ΜΕΘ δεν διασωληνώνονται αμέσως]. 

Από τα Στατιστικά στοιχεία της 1ης ΥΠΕ διαπιστώνουμε ότι η διαφορά ανάμεσα στις νέες διασωληνώσεις και τους θανάτους είναι πολύ μικρή. Ετσι είναι πολύ μικρή και η αύξηση του αριθμού των ασθενών που παραμένουν στις ΜΕΘ. Ο συνολικός αριθμός τους, όμως, παραμένει στο ίδιο επίπεδο (με μικρή αύξηση) και το γεγονός αυτό δίνει τον μεγάλο αριθμό θανάτων καθημερινά.

Οι τσαρλατάνοι λοιμωξιολόγοι εκμεταλλεύονταν αυτό το γεγονός για να παρουσιάσουν την πραγματικότητα αντεστραμμένη. Ισχυρίζονται ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, γιατί οι παραλλαγές της Ομικρον είναι μεν πολύ μεταδοτικές αλλά όχι τόσο επικίνδυνες. Μπορεί η πραγματικότητα  να τους διέψευσε πανηγυρικά, όμως αυτό τους άφησε παγερά αδιάφορους. Συνεχίζουν το βιολί τους εξυπηρετώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΥΓ. Ευχαριστούμε τον φίλο από τη Μυτιλήνη για το ενδιαφέρον του να μας ενημερώσει. Αυτά τα στοιχεία τα παρακολουθούμε και εμείς. Με βάση τα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ, οι θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας στα πέντε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Αγιος Δημήτριος, ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο) είναι  1.130, 1.019, 190, 1.260 και 960, αντίστοιχα. Σύνολο 4.528.

Aναλυτικά στοιχεία και πίνακες εδώ.

Πηγή: imerodromos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση