48 χώρες είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην επισιτιστική κρίση σύμφωνα με το ΔΝΤ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το πρόβλημα με την επισιτιστική κρίση γίνεται ολοένα και πιο έντονο σε ολόκληρη τον κόσμο σύμφωνα με το ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας ότι τουλάχιστον 20 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην Αφρική, θα να χρειαστούν επείγουσα βοήθεια για να την αντιμετωπίσουν. Σύμφωνα με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στις 48 ανέρχονται οι χώρες που είναι εκτεθειμένες στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Σαουδική Αραβία η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, όπως μεταδίδει το Reuters είπε επίσης ότι 141 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον αραβικό κόσμο είναι εκτεθειμένοι σε επισιτιστική ανασφάλεια.

Η Γκεοργκίεβα είπε ότι 48 χώρες σε όλο τον κόσμο είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην επισιτιστική κρίση από τις οποίες «περίπου 10-20 είναι πιθανό να ζητήσουν επείγουσα βοήθεια» προσθέτοντας ότι «αρκετές από αυτές βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική»

Το ΔΝΤ ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή ένα νέο εργαλείο δανεισμού στο πλαίσιο των μέσων χρηματοδότησης επείγουσας ανάγκης για να βοηθήσει τις ευάλωτες χώρες να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις τροφίμων και το υψηλό κόστος που προκύπτει από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι χώρες από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και πέρα ​​από αυτήν έχουν παρέμβει για να στηρίξουν τα κράτη που μάχονται με τον υψηλό πληθωρισμό τροφίμων και τις ελλείψεις που γίνονται πιο έντονες από τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις και τον αυξανόμενο κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης. Παράλληλα τα αραβικά κράτη του Κόλπου, «σχεδιάζουν να προβούν σύντομα σε περαιτέρω δεσμεύσεις» μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Αραβικής Ομάδας Συντονισμού για την καταβολή αρχικού ποσού 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανακούφιση της παγκόσμιας κρίσης εφοδιασμού τροφίμων.

Η διασφάλιση της κοινωνικής σταθερότητας μέσω της επαρκούς παροχής βασικών τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα πέραν των συνόρων των άμεσα πληγέντων, δήλωσε η, διευθύντρια γεωπολιτικής και ασφάλειας της συμβουλευτικής Azure Strategy με έδρα το Λονδίνο. Όπως είπε «τα βασικά προϊόντα όπως το σιτάρι, το ρύζι και οι φακές κινδυνεύουν να καταστούν απρόσιτα για τις φτωχές σε τρόφιμα κοινότητες σε ολόκληρη την περιοχή».

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ταραχή στο Μαξίμου και στη ΝΔ για επικείμενη αποκάλυψη “βόμβα” Τσίπρα για τις υποκλοπές

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο κοινοβούλιο και στο Μαξίμου τις...

Προκλητική δήλωση Θεοδωρικάκου 3 μέρες μετά τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά

Ενώ η ελληνική κοινωνία «βράζει» εδώ και τρεις ημέρες...

ΣΥΡΙΖΑ: Με δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια

Δημοσκοπήσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου...

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πήρε το μάθημά της από την 108η θέση

Σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την ελευθερία του Τύπου,...
Διαφήμιση