24ωρη απεργία μηχανοδηγών του ΟΣΕ μετά το νέο φιάσκο με μονή γραμμή 130 χλμ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε νέα 24ωρη κινητοποίηση προχωρούν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά το νέο φιάσκο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Σήμερα, ο πρόεδρος του σωματείου των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, κατήγγειλε πως έλαβαν ενημέρωση ότι θα υπάρχει μονή γραμμή στο τμήμα Λάρισας- Πλατύ, επειδή δεν υπάρχει κλειδούχος.

«Δηλαδή θα κινούμαστε σε μονή γραμμή 130 χιλιομέτρων, γιατί ο σταθμός Λιτοχώρου -που εργάζεται- δεν έχει κλειδούχο. Αν δεν ντρέπεται & η ντροπή ποιος ντρέπεται ; Μονή γραμμή Λάρισα -Πλατύ γιατί έγινε ένα “βραχυκύκλωμα”. Μετά τα χυδαία ψέματα τους- και αυτό το σημερινό ολοκληρώνει την κοροϊδία – , ζητάνε από εμάς, να τους πιστέψουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα συνεδρίασαν εκτάκτως το μεσημέρι οι μηχανοδηγοί και αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε 24ωρη κινητοποίηση στις 30 Μαΐου και παράλληλα να κάνουν καταγγελία στην ΡΑΣ για ασαφείς οδηγίες από τον ΟΣΕ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος των μηχανοδηγών σημειώνει: «ΟΣΕ : Είχαμε Κλειδουχο , αλλά είχαμε και  …βραχυκύκλωμα σε Ραψάνη & Μαυρονερι για αυτό και είχαμε μονή γραμμή. «Αποκαταστάθηκε όμως». Οι επικοινωνίες στην Ειδομενη  δεν αποκαταστάθηκαν , τα προβλήματα παραμένουν,  το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα 24ωρη κινητοποίηση στις 30/5/23. Γιατί ουσία δεν είναι η επικοινωνία. Έχουν το χρόνο να τα λύσουν. Επίσης θα γίνει καταγγελία στην ΡΑΣ για ασαφείς οδηγίες που δόθηκαν σήμερα από τον ΟΣΕ σε μηχανοδηγο, θα αναζητηθεί Πραγματογνωμονας για τις ταχύτητες των 140 όπου δεν λειτουργούν ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ και Φωτοσηματα (τις απορρίπτουμε)  , τεχνικός ασφαλειας για τις εγκαταστάσεις. Δράσεις για προγράμματα εργασίας κτλπ».

Αργότερα πάντως ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκε κλειδούχος στον σταθμό του Λιτοχώρου.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Ο Γιώργος Σιακαντάρης στηρίζει τη Νέα Αριστερά

Η «συγγνώμη» στον Χαρίτση γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί...
Διαφήμιση