Ωδινεν όρος και έτεκεν…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το πολιτικό σύστηµα στη χώρα είναι ετοιµόγεννο, αλλά ουδείς γνωρίζει µέχρι αυτήν τη στιγµή που µιλάµε το φύλο του παιδιού.

Το φρέσκο ρεπορτάζ (πάντα φρέσκο πρέπει να είναι το ρεπορτάζ) θέλει τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να συντρώγει τη Μεγάλη Τρίτη σε εστιατόριο του δηµάρχου Γαλατσίου µε τον Κουρτάκη των «Παραπολιτικών» και τον Μαντέλα των «Νέων».

«Και πού το πρόβληµα;» θα πει κανείς, µια δηµοσιογραφική συνάντηση ήταν, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία για κάποιον πολιτικό.

Κανένα πρόβληµα αν ο κ. Ανδρουλάκης συµφάγει και µε το Documento, την «Αυγή» και την «Εφηµερίδα των Συντακτών».

Αν όχι, τότε υπάρχει θέµα, δεν νοµίζετε;

Πάντως το ψηστήρι στον πρόεδρο και ευρωβουλευτή Νίκο συνεχίζεται. Από την απάντησή του θα εξαρτηθεί η ηµεροµηνία των εκλογών.

Αν πει ναι στον Κυριάκο, µπορεί να έχουµε ακόµη και άµεσα εκλογές. Αν πει όχι, υπάρχουν τρία τινά:

∆ηµοσκοπικά η κυβέρνηση φυλλορροεί. «Τρώει πολύ ξύλο» που λέει κι ο Πορτοσάλτε. Κάθε µέρα οι δηµοσκόποι διορθώνουν προς τα κάτω και τη Ν∆ και το ΚΙΝΑΛ. Το δίληµµα του Κυριάκου είναι µεγάλο. Μοιάζει µε το σαιξπηρικό «να ζει κανείς ή να µη ζει;».

Να κάνει άµεσα (π.χ. τον Ιούνιο) εκλογές να σώσει ό,τι σώζεται;

Να πάει το φθινόπωρο έπειτα από ένα καλό (εισπρακτικά) καλοκαίρι που θα έχει τελειώσει ο πόλεµος και οι τιµές κάπως θα διορθωθούν ή να πάει στη λήξη της τετραετίας κινδυνεύοντας να τον βρει νέο κακό;

Οµολογώ ότι το δεύτερο σενάριο, αν δεν αλλάξει κάτι δραµατικά, µοιάζει πιο ελκυστικό αλλά στην πολιτική ποτέ κανείς δεν ξέρει.

Στη Ν∆ πάντως ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά µε το βουλευτιλίκι. Πού θα κατέβει ο Οικονόµου (του Σκάι), πού θα κατέβει ο Καµπουράκης (πάλι του Σκάι… θα ξεµείνει από δηµοσιογράφους τελικά ο Αλαφούζος), πού ο Αβραµόπουλος και πάει λέγοντας;

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναµένουν τη 15η Μαΐου όταν τα 60.000 µέλη θα ψηφίσουν πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή.

Μέχρι τότε «βοήθα, καλέ µου, µη φαγωθούµε µεταξύ µας» που τραγούδαγε ο Ξυλούρης. Στην Αριστερά έχουν προϊστορία να βρίσκουν αυτά που τους χωρίζουν παρά εκείνα που τους ενώνουν. Υπάρχει και µια φηµολογία για νέο γραµµατέα στη θέση του Τζανακόπουλου. Εάν και εφόσον αλλάξει. ∆εν γνωρίζω αν επιθυµεί κάτι τέτοιο, δεν έχω σχετικό ρεπορτάζ. Αν επιθυµεί πάντως, βλέπω γυναίκα στη διαδοχή.

∆ιαίσθηση είναι αυτό, το αφήνω και βλέπουµε…

*Του Δημήτρη Χατζηνικόλα στο documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση