Ψάχνει την σωτηρία στον ανασχηματισμό για να σταματήσει την ραγδαία φθορά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε τροχιά ανασχηματισμού μπαίνει –εκτός απροόπτου– από σήμερα, Δευτέρα 30/8, η κυβέρνηση, με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ. Υπουργοί αλλά και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. βρίσκονται, ούτως ή άλλως, εν αναμονή αλλαγών από την ημέρα που ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές και ουσιαστικά προανήγγειλε τον ανασχηματισμό με τη φράση «οι ευθύνες στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης».

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που, όπως παραδέχεται μέχρι και το φανατικότερο κομμάτι του γαλάζιου Τύπου, «τσαλάκωσαν» την κυβερνητική εικόνα και η ανάγκη για ένα restart ενόψει μάλιστα ενός δύσκολου φθινοπώρου, κατά το οποίο η κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί τις συνέπειες που άφησε στο διάβα της η πύρινη λαίλαπα και την επέλαση της πανδημίας, επιτάχυναν τις συζητήσεις εντός του Μεγάρου Μαξίμου για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Το πρώτο κενό που εκλήθη να καλύψει ο πρωθυπουργός ήταν αυτό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η αποπομπή του οποίου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεωρείται δεδομένη, με τον τελευταίο να μετακινείται, εκτός απροόπτου, στο υπουργείο Ανάπτυξης ως υφυπουργός του Άδωνι Γεωργιάδη

Αμέσως μετά το ταξιδάκι στη Νέα Υόρκη

Όλες οι πληροφορίες συντείνουν ότι αυτός θα γίνει πριν την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ και με μια ματιά στο πρόγραμμα του δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημερομηνίες.

Για να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις έπρεπε να ολοκληρωθεί το ταξίδι αστραπή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο πρωθυπουργός μετέβη για να εγκαταστήσει την κόρη του, που ξεκινά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο. Το βράδυ της Τρίτης θα μεταβεί στην Σλοβενία όπου θα πάρει μέρος στο Bled Strategic Forum, την Τετάρτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με τους φορείς της Βορείου Ελλάδος ενόψει της ΔΕΘ, ενώ την Πέμπτη το βράδυ θα βρεθεί στη Μασσαλία για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Δεδομένου ότι την αμέσως επόμενη εβδομάδα είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ με την ομιλία του πρωθυπουργού, δεν νοείται αλλαγή υπουργών μόλις λίγες ημέρες πριν, καθώς δεν θα υπάρχει χρόνος να ενημερωθούν για τα χαρτοφυλάκια τους. 

Έτσι, μόλις επιστρέψει στο γραφείο του, την προσεχή Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει τον γύρο τηλεφωνημάτων για την συγκρότηση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε την Τρίτη να γίνει η ορκωμοσία και αμέσως μετά να συνεδριάσει υπό νέα σύνθεση και να ξεκινήσει η προετοιμασία για την ΔΕΘ.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση