Χτύπημα στο δημόσιο σχολείο: Ονομαστική ψηφοφορία ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και τίθεται προς ψήφιση ένα ακόμα αντιδραστικό νομοθέτημα της υπ. Παιδείας, που βάζει στο στόχαστρο αυτή τη φορά το δημόσιο σχολείο – Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας «σφυροκόπησαν» και την Τρίτη την κυβέρνηση για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου – Συχνά rapid tests και PCR για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, που υπερασπίστηκε στο σύνολό του το νομοθέτημα – Πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο μέρος της οπισθοδρομικής αντιμεταρρύθμισης της κυβέρνησης ΝΔ», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ν. Φίλης.

Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», ζήτησαν με ξεχωριστά αιτήματα που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επιπλέον ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 56 που αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και το άρθρο 185 για τη διαδικασία ίδρυσης, κατάργησης συγχώνευσης και μετονομασίας ΑΕΙ. Η ονομαστική ψηφοφορία θα ξεκινήσει, όπως ανακοινώθηκε περίπου στις 7.00 μ.μ. και αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχέδιου.

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του έχει δηλώσει επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με τους βουλευτές του να ασκούν δριμεία κριτική σε όσα προβλέπει, ενώ «όχι» λέει και το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. 

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε την Τρίτη 27/7 με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που δεσμεύτηκε για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια εφόσον κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ μίλησε για «κυνική εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και κρυφές συναλλαγές» από την κυβέρνηση . Στο βήμα ανέβηκε χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπερασπίστηκε το αντιδραστικό νομοθέτημα, αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο «βελτιώσεων» στην ΕΒΕ σε αόριστο μελλοντικό χρόνο. 

Να σημειωθεί ότι συνδικάτα και ενώσεις εκπαιδευτικών καλούν σήμερα στις 6 μ.μ. σε συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας.

Πληροφορίες από left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση