Χρυσή Αυγή – Με τρία χρόνια στο κελί “καθάρισε” ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ερωτήματα για το σκεπτικό – Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλημάτα του παιδιού του – Εξέτιε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στο φόνο Φύσσα.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έκανε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση αποφυλάκισης του ναζί πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργου Πατέλη. 

Ο Πατέλης δούλευε στα κεντρικά γραφεία των ναζί στη λεωφόρο Μεσογείων και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Πατέλης μέσω των συνηγόρων του ισχυρίστηκε ότι το παιδί του έχει ψυχολογικά ζητήματα, προσκόμιζοντας ψυχιατρική γνωμάτευση.

Κατά την πρότασή του ο εισαγγελέας που πρότεινε την αποφυλάκισή είπε πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών» ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «υποδειγματικό κρατούμενο».

Ο Πατέλης δεν είναι μια «τυχαία» περίπτωση μεταξύ των ναζι. Κατά τη δίκη κατηγορήθηκε ότι ως πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας ενημέρωσε τον Λαγό και οργάνωσε το τάγμα εφόδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

O Πατέλης είναι αυτός αριστερά στη φωτογραφία που σηκώνει το χεράκι του ναζιστικά. Στη φωτογραφία διακρίνεται και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς.

O Πατέλης είναι αυτός στο βίντεο (και στη φωτογραφία πάνω δεξιά) που λέει «ό,τι κινείται σφάζεται».

Ο Πατέλης είναι αυτός που στο παρακάτω βίντεο μιλάει με τον Λαγό και άλλους ναζισταράδες. Στον έναν, μάλιστα, λέει «δώσε μου δύναμη, θα λυγίσω, μαλάκα».

Ο Πατέλης είναι αυτός που ως επικεφαλής παρακολουθεί την ορκωμοσία χρυσαυγιτών συνοδευόμενος από τον Ρουπακιά:

O Πατέλης είναι αυτός που τον Ιούλιο του 2019 υποστήριζε στην απολογία του: «Μας πέταξαν σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από τον Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση… Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Και στον ίδιο τον Ρουπακιά είπα “κόψε τον λαιμό σου με αυτό που έκανες”. Η συνείδησή μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».

Αυτό είχε ισχυριστεί το ναζιστόμουτρο για τη στυγνή δολοφονία του Φύσσα από τα ανθρωποειδή, σε μια προσπάθεια να ρίξει όλη την ευθύνη στον Ρουπακιά και να βγάλει «λάδι» τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.

* Πληροφορίες από την ιστοσελίδα imerodromos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση