Χάρης Θεοχάρης – Σε παράλληλο σύμπαν: ”Το τουριστικό μας προϊόν είναι ασφαλές”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Να καλύψει το μπάχαλο με την απουσία σχεδιασμού για τον τουρισμό στα νησιά, ειδικά όσον αφορά στα ξενοδοχεία καραντίνας, αλλά και να περάσει την εικόνα πως οι απαγορεύσεις στη Μύκονο δεν συνοδεύτηκαν από επιπλέον ακυρώσεις επιχείρησε χθές στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού.

Μάλιστα, την ώρα που όλο και περισσότεροι υπενθυμίζουν τη δήλωση του πρωθυπουργού στην στην Bild,  στα τέλη Μαΐου, πως «Ιούλιο και Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι», ο Χάρης Θεοχάρης είπε πως «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ και σε κανένα ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν εύκολο». 

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό, η μετάλλαξη «Δέλτα» προελαύνει και στη Μύκονο επιβάλλεται απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας και μουσικής στα μαγαζιά, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι «η διασφάλιση της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς δεν γίνεται τυχαία, αλλά με καθημερινή δουλειά. Είμαστε συνεχώς από πάνω και αξιολογούμε μια δυναμική κατάσταση λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις χθές, 19 Ιουλίου, θυμήθηκαν να απευθύνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιοκτήτες καταλυμάτων για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες, ειδικά σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν αρκετά ή καθόλου καταλύματα καραντίνας. Συγκεκριμένα, ζητούν 370 καταλύματα συνολικά σε Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Πάρο, Μύκονο, Νάξο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για το Ναυάγιο της Ζακύνθου, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι «η ασφάλεια είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής» και «δεν φοβόμαστε να πάρουμε δύσκολα μέτρα».

Ειδικά για τη Μύκονο είπε: «Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο, αυτό πρέπει να το πούμε. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων διαδίδουν ή γράφουν αυτά τα πράγματα. Και με την πρόεδρο των ξενοδόχων μίλησα και με επαγγελματίες του νησιού μίλησα και οι ακυρώσεις παραμένουν στο επίπεδο που ήταν και τις προηγούμενες ημέρες».

Όσο για το μπάχαλο και την ανυπαρξία σχεδιασμού για τα καταλύματα καραντίνας, μετά τα απανωτά περιστατικά, είπε ότι «συνεργαζόμαστε με τη γενική γραμματεία Προστασίας του Πολίτη και όπου χρειάζεται βάζουμε κάθε εβδομάδα και περισσότερα ξενοδοχεία καραντίνας».

Επιπλέον, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο τουρισμός είναι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων, λέγοντας πως αυξήσεις κρουσμάτων έχουμε και στις ΗΠΑ και σε χώρες που, είτε είναι όλοι εμβολιασμένοι, όπως το Ισραήλ, ή έχουν κλείσει τα σύνορά τους, ή ακόμα δεν είναι καν τουριστικές χώρες. Αύξηση κρουσμάτων, είπε, έχουμε «σε όλο τον πλανήτη» και «οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα, μια πανδημία μέσα στην πανδημία». 

Αναγνώρισε πάντως πως υπήρξε μια αδυναμία το προηγούμενο διάστημα, στο «να μπορέσουμε να μεταφέρουμε μέσω της ακτοπλοΐας με ασφάλεια τους ανθρώπους που έβγαιναν θετικοί στα τεστ» και γι’ αυτό «ζητήσαμε από τους γιατρούς να μας προτείνουν μια μεθοδολογία – και πλέον το θεραπεύουμε, το διορθώνουμε».

Ακόμα είπε ότι «οι τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας, όταν δεν βλέπουν την τήρηση μέτρων το επισημαίνουν σε αναρτήσεις τους σε διεθνείς ιστοσελίδες». Συνεπώς, τόνισε, «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να τηρηθούν τα μέτρα» και «αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Πληροφορίες από την efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση