Φωτιά στα Βίλια: Σχεδόν 300 μέτρα από τα σπίτια οι φλόγες – Στάχτη πάνω από 80.000 στρέμματα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση είναι ότι στα Βίλια έχουν καεί πάνω από 80.000, (ίσως και 90.000) στρέμματα δάσους, ενώ το ακριβές μέγεθος της καταστροφής, θα καταγραφεί από τον δορυφόρο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι χτες ο δορυφόρος έδειχνε περίπου 50.000 στρέμματα καμένα, αλλά η χθεσινή αναζωπύρωση κατέστρεψε άλλα τουλάχιστον 30.000 στρέμματα και η φωτιά εξακολουθεί να καίει.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις και φόβοι πως αν το μέτωπο δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα καούν σπίτια.  Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής φοβούνται τις αναζωπυρώσεις, καθώς το δάσος είναι πυκνό και δύσβατο, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την προσέγγιση του μετώπου από τις επίγειες δυνάμεις.

Όπως δήλωσε πρώην δημοτική σύμβουλος των Βιλίων στο Open οι φλόγες έφτασαν 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

«Η φωτιά έχει βρει ένα πολύ πυκνό δάσος που δεν μπορούμε να πλησιάσουμε και καίει. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Μιλάμε για ένα μέτωπο με πάρα πολύ μεγάλη περίμετρο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα επίγειας πρόσβασης και δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τα εναέρια, περιμετρικά, στο σύνολό της (…)», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ζήτημα της διαχείρισης της πυρκαγιάς στα Βίλια που κατακαίει για τρίτη συνεχόμενη μέρα τεράστια δασική έκταση στην περιοχή επανέρχονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητώντας απαντήσεις για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που επιχειρούν. «Οι άριστοι επιτελάρχες της κυβέρνησης, λαλίστατοι στα δελτία τύπου τους για το πως ξεδιπλώνουν οι ίδιοι την πυροσβεστική μάνικα, αδυνατούν να απαντήσουν με σαφήνεια για τις δυνατότητες του κράτους σε εναέρια μέσα. Ανάλογα τα κέφια του αφηγητή, αυτά, άλλοτε συντηρούνται και επισκευάζονται, άλλοτε δεν μπορούν να πετάξουν, άλλοτε πετάνε αλλά δεν τα πιάνει η ανθρώπινη όραση, και σε κάθε περίπτωση είναι ανεπαρκή και λίγα» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το ΜέΡΑ25. «Το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. δεν ήταν τελικά τίποτα παραπάνω από μια επικοινωνιακή φούσκα» σημείωσε σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «ενώ στα μέσα Ιουνίου αυτοθαυμαζόταν, ισχυριζόμενη ότι έχει επιτελικό σχέδιο και ότι έχει θέσει το σύνολο του επιχειρησιακού και διοικητικού μηχανισμού σε κίνηση και σε μια διαδικασία πρόληψης των πυρκαγιών, τελικά κάηκαν ένα εκατομμύριο στρέμματα».

Πηγή: thepressproject.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ανταπόκριση από το Columbia / Ένα Πανεπιστήμιο ενάντια στο κατεστημένο όπως και το 1968

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης υπέρ του...

Λευκός Οίκος: Απαιτεί από το Ισραήλ απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Απαντήσεις από τις ισραηλινές αρχές ζητά ο Λευκός Οίκος...

Ευρωλίγκα: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 77-75, πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα (highlights)

Ο Ολυμπιακός «διάβασε» άψογα το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, «αρπάζοντας»...

Superleague: Η ΑΕΚ διέλυσε με 3-0 τον Παναθηναϊκό και πάει για τίτλο – Βαθμολογία

Η πρωταθλήτρια είναι εδώ! Η ΑΕΚ θύμισε ξανά την...
Διαφήμιση