Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας: Πληροφορίες για αγνοούμενους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δύο άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, μάλλον στο γκαράζ του πλοίου, και γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρος. Τρεις επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Μεγαλώνει η αγωνία για τους επιβάτες και το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού Euroferry Olympia που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής. Εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι και το συμβάν σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της νήσου Ερεικούσας, βόρεια της Κέρκυρας.

Από τα μεγάφωνα του πλοίου ήχησε συναγερμός με τους επιβάτες και το πλήρωμα να μπαίνουν σε ναυαγοσωστικές λέμβους αφού προηγουμένως ο πλοίαρχος τους κάλεσε να εγκαταλείψουν το πλοίο. Άμεσα στήθηκε γιγάντια επιχείρηση για την περισυλλογή τους.

Σύμφωνα με αναφορές εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν αγνοούμενοι ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από το Λ.Σ. μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση καταμέτρησης στην Κέρκυρα. Στο νησί έφτασαν τρεις επιβάτες που χρειάστηκε να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.    

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, μάλλον στο γκαράζ του πλοίου, και γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν από το φλεφόμενο πλοίο σε ασφαλή μέρος. 

Στο μεταξύ η πυρκαγιά στο πλοίο μαίνεται. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κέρκυρα η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Μεταξύ αυτών 22 Έλληνες (15 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος). 

Στο γκαράζ του πλοίου υπήρχαν 153 φορτηγά και 25 Ι.Χ. 

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα» δήλωσε το πρωί στο Mega αυτόπτης μάρτυρας εκφράζοντας παράλληλα φόβους πως δεν έχουν διασωθεί όλοι.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τύλιξαν στις φλόγες το οχηματαγωγό πλοίο που πλέει υπό σημαία Ιταλίας. 

Η ΠΝΟ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία:

«Το νέο  περιστατικό στο υπό ιταλική σημαία και ιταλική πλοιοκτησία επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Euroferry Olympia” και η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σήμερα τις πρωινές ώρες στο 3o κατάστρωμα του πλοίου ενώ έπλεε ανοικτά της Ηγουμενίτσας προς Μπρίντεζι με 237  επιβάτες και 51μελές πλήρωμα συνεπεία του οποίου, από τη μέχρι τώρα ενημέρωση κανένας από τους επιβαίνοντες και το πλήρωμα δεν έχασε τη ζωή του πλην όμως υπάρχουν αγνοούμενοι φέρνει στις μνήμες όλων μας το προ επταετίας περίπου παρόμοιο περιστατικό με  το πλοίο “NORMAN ATLANTIC’.

Η ΠΝΟ με επανειλημμένα διαβήματα της και με πληθώρα σχετικών εγγράφων και με ανάλογα δελτία τύπου και καταγγελίες έχουμε τονίσει, και πάλι το υπογραμμίζουμε, ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα είναι υπεράνω κάθε πνεύματος επιχειρηματικής κερδοσκοπίας και δεν πρέπει για κανένα λόγο να θυσιάζεται στο βωμό της οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

Επανερχόμαστε  όμως σήμερα  στην σκληρή πραγματικότητα, εκφράζουμε  την πλήρη συμπαράσταση μας στη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία των επιβαινόντων και στα μέλη του πληρώματος στο φλεγόμενο πλοίο και ευχόμαστε να βρεθούν οι αγνοούμενοι σώοι και υγιείς.

Ταυτόχρονα απαιτούμε όπως ο αρμόδιες  Υπηρεσίες ελέγξουν εξονυχιστικά το όλο περιστατικό προκειμένου να χυθεί άπλετο φως ώστε να μην χρειασθεί στο μέλλον να σημειωθούν ανάλογα περιστατικά και να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα».


► Το πλοίο είχε κατασκευαστεί το 1995. Έχει μήκος 183 μέτρα και πλάτος 28,7 μέτρα. Ανήκει στον Όμιλο Grimaldi και φέρει Ιταλική σημαία.

Πηγή; efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση