Φασίστες χτύπησαν εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο – Άπραγη η κυβέρνηση – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής φασιστοειδή, με τραμπούκικες επιθέσεις, σπέρνουν τον σπόρο του μίσους.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης νέα απρόκλητη φασιστική επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Ν. Ηρακλείου σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, με αφορμή τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Ομάδα φασιστών αποτελούμενη από περίπου 15 άτομα, με την αστυνομία θεατή, επιτέθηκε στην εκδήλωση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο Συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσε στην efsyn.gr πως «οι φασίστες προσπαθούν να γενικεύσουν τις επιθέσεις τους σε συνθήκες κρίσης με την ανοχή της Νέας Δημοκρατίας που υιοθετεί το δόγμα των ίσων αποστάσεων». Παράλληλα, απηύθυνε βροντερό κάλεσμα στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο (09/10) στην Ομόνοια. 

Η απρόκλητη επίθεση διήρκησε περίπου δέκα λεπτά με την αστυνομία να βρίσκεται μεν στην περιοχή χωρίς όμως να επεμβαίνει άμεσα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν από την ΚΕΕΡΦΑ. Μάλιστα, δεν έγιναν και προσαγωγές.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά, ενώ υπήρξε κάλεσμα προκειμένου να μεταβεί κόσμος στην πλατεία. 

► Για το επεισόδιο διενεργείται προανάκριση και οι δράστες αναζητούνται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μητσοτάκη «να σταματήσει τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια»:

«Οι σημερινές επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων στη Θεσσαλονίκη (Ηλιούπολη) και την Αθήνα (Νέο Ηράκλειο) καταδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης καθώς πλησιάζουμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως «οι νεοναζιστές εγκληματίες αποθρασύνονται. Κλιμακώνουν τη δράση τους επικίνδυνα, κάτι που θυμίζει την κλιμάκωση που είχαν επιχειρήσει και στο πρόσφατο παρελθόν».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Κουμουνδούρου υπογραμμίζεται πως «οι υποστηρικτές της θεωρίας των δύο άκρων – ανάμεσά τους και μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν αέρα στην εγκληματική δράση των νεοναζί με τη μυωπική τους στάση».

Τέλος καταγγέλλει τις επιθέσεις και καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει επιτέλους τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια πριν να είναι πολύ αργά».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...
Διαφήμιση