Φάτε τα όλα ρε!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την ώρα που στην Ουκρανία γίνεται πόλεμος και χάνονται αθώοι. Την ίδια ώρα που κάποιοι αδειάζουν ράφια από την ανασφάλεια και τον φόβο κι άλλοι βαρυγκωμούν από την  ακρίβεια. Την περίοδο που η Ευρώπη πνίγεται από την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και δηλώνει ότι η ελευθερία κοστίζει -καλά σε μας πουλάνε αυτά τα φούμαρα, που έχουμε χύσει ποταμούς αίματος και μας λυπούνται μόνο με το αζημίωτο;- διαβάζουμε ότι η Saudi Aramco υπερδιπλασίασε τα κέρδη της το 2021 λόγω της αύξησης στις τιμές του πετρελαίου. Για να μη παιδεύεστε να ψάχνετε, η αύξηση είναι της τάξης του 124% με κέρδη 110 δισ. δολάρια, από 49 δισ. δολάρια.

Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μήπως κι εδώ, στην Ελλάδα πάμε πίσω. Κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ είναι τα κέρδη των ενεργειακών παρόχων τους τελευταίους μήνες, μέσα σε αυτή τη μαύρη κρίση της ακρίβειας και του πολέμου, αν και η ακρίβεια είχε ξεκινήσει αρκετά πιο πριν, όπως και η ντόπια αισχροκέρδεια.

Και κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν είναι μόνο οι πολιτικές δυνάμεις που υποχρεώνονται άμεσα, εδώ και τώρα, να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πορεία του τόπου. Είναι και ο κάθε πολίτης που οφείλει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει εάν θα συνεχίσει να ανέχεται αυτή την προκλητική πολιτική στήριξη στα μεγάλα συμφέροντα, που κερδοσκοπούν στις πλάτες του λαού.

Πηγή: independentnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση