Υπό το φως του κεριού

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τα μεταξωτά ενδύματα απαιτούν και επάξια λικνιζόμενους χρήστες κατά τη λαϊκή ρήση. 6808 ημερήσιων κρουσμάτων το ανάγνωσμα και 16151 κεκοιμημένων μετά πνευμάτων δικαίων. Αδίκως ανησυχεί η κοινή γνώμη εξισώνοντας την ήρα με το στάχυ. Δεν είναι ίδιο πράγμα η ανάγκη για άναμμα κεριού με την ανάγκη προς κουρά της κόμης των απίστων.

Φως Ιλαρόν έλαμψε από την ανακοίνωση της ΔΙΣ που φαίνεται να συνάδει με την επιστημονική προτροπή για εμβολιασμό και εργαστηριακούς ελέγχους για την είσοδο στους Ιερούς Ναούς. Μια λάμψη στο σκοτάδι της μικροπολιτικής του υγειονομικά “λίγου” και εντυπωσιακά “πολύ” σε τριήμερα πρωθυπουργού που κρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις αναφέρεται σε κεριά και άλλα τάμματα.

«Ίσως δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να ανάψει ένα κερί» λέει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας. υμνώντας με αυτόν τον τρόπο την ελευθερία σκέψης, αυτοδιάθεσης και πνεύματος. 

Εδώ και λίγα 24ωρα με τον αριθμό των κρουσμάτων να υψώνεται σε δυσανάλογα για την χώρα μας επίπεδα, η κυβερνητική άποψη, εκφραζόμενη μέσω τσιρίδων και βαρύγδουπων θλιβερών λαϊκισμών, είναι πως δεν χρειάζεται να μετράμε πλέον τα κρούσματα, δεν μπορούμε να ελέγχουμε στους ναούς ποιοι μπαίνουν και αν διαθέτουν υγειονομικό πιστοποιητικό και πως η πίστη δεν εξισώνεται με τα κομμωτήρια. 
Με καλά κρυμμένους προς ώρας του βαθύτερους λόγους της ανακοίνωσης, η ΔΙΣ έδωσε δαμόκλεια λύση στην πολεμική και προέτρεψε τους πιστούς να προσέρχονται στους ναούς με υγειονομικά πιστοποιητικά, νόσησης, εμβολιασμού ή διαγνωστικού ελέγχου.
Το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο, οπότε η διάσωση της κυβερνητικής ανοησίας περί εξίσωσης πίστης με τα κέντρα αισθητικής θα αποζημιωθεί εν ευθέτω χρόνω. 

Από τους ανθρώπους που θεωρούν την εμπορική δραστηριότητα ικανή να παρακάμψει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα για παιδεία, υγεία και ασφάλεια, είναι τουλάχιστον φαιδρό να προτάσσεται ως αντεπιχείρημα για την ατολμία τους να θέσουν επί τάπητος και τάχιστα το θέμα των υγειονομικών πιστοποιητικών σε πιστούς και ιερείς. 

Οι ανακοινώσεις για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 εκτός της ήδη δυσθεώρητης του 2% δίνουν και παίρνουν.

Στο μεταξύ κάθε μαντήλι που υπήρχε για να κλάψει ο πολίτης έχει χαθεί. Καύσιμα, ρεύμα και αγαθά καλπάζουν σαν τον Αστραχάν στα ύψη και οι προτροπές του πρωθυπουργού για άναμμα κεριών φαντάζουν άλλη μια διαπαιδαγώγηση φωτισμού προς τον Μπίθουλα που δεν έχει χρήματα ούτε για τον διπλασιασμένο λογαριασμό ρεύματος.

Η δε κίνηση της κυβέρνησης να απαγορεύσει από το 2030 κάθε μηχανοκίνητο εσωτερικής καύσης, οδηγεί στη σκέψη πως η λύση της εξίσωσης προσεγγίζει λίγο περισσότερο στο γυμνό πόδι κάτω από το αυτοκίνητο των Flintstones, αντί για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που φρούδα ονειρεύεται ο Κυριάκος και η “μεσαία” του τάξη των Jetsons.

* anilikos από το anatropinews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση