Υπό ρωσικό έλεγχο το λιμάνι και το μεγαλύτερο κομμάτι της Μαριούπολης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετά από εβδομάδες πολιορκίας της Μαριούπολης, ο πόλεμος έφτασε στο κέντρο της πόλης. Τα ρωσικά τανκς μπήκαν στο λιμάνι με τη στρατηγική θέση.

Σφοδρές οδομαχίες και εκρήξεις αφήνουν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια νεκρούς, πρόχειρα καλυμμένους, μέχρι να περισυλλεγούν. Οι ουκρανικές αρχές παραδέχθηκαν ότι έχασαν τον έλεγχο της Μαριούπολης. Σφοδρές συγκρούσεις έγιναν και σε εργοστάσιο χάλυβα, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκλείσουν την έξοδο της Ουκρανίας στην Αζοφική Θάλασσα και να φτιάξουν μια γέφυρα μεταξύ των ήδη ελεγχόμενων περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας με την Κριμαία που έχουν ήδη προσαρτήσει. Αργά αλλά σταθερά οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν περισσότερα εδάφη.

Στην πόλη, ανοίγονται αυτοσχέδιοι τάφοι για να ταφούν μαζικά οι σοροί, ενώ σε 400.000 εκτιμώνται οι άμαχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες.

Το 90% των κτιρίων έχει σωριαστεί σε ερείπια, με το δήμαρχο της πόλης να καταγγέλλει ότι οι Ρώσοι με τη βία απομακρύνουν χιλιάδες κατοίκους προς ρωσικές πόλεις, είδηση που ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι λεωφορεία μετέφεραν εκατοντάδες πρόσφυγες από το στρατηγικό λιμάνι στη Ρωσία αυτές τις μέρες.

Σε νέο μήνυμά του ο Πρόεδρος Ζελένσκι χαρακτήρισε την κατάληψη της Μαριούπολης «τρομοκρατία και έγκλημα πολέμου που θα μείνει στη μνήμη για τους επόμενους αιώνες», επίσης δήλωσε πως «Οι Ουκρανοί απέδειξαν ότι πολεμούν πιο επαγγελματικά από τον ρωσικό στρατό».

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση